Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Actualitat | 15 de novembre de 2018

REDACCIÓ
La intensa pluja que cau a la ciutat des d’aquest matí està deixant alguns carrers inundats, esllavissades a les carreteres i arbres caiguts, a més de molts problemes de circulació.

Hores d’ara, tenim constància del carrer Antoni Sedó, al barri de Ca n’Alzamora, ha patit una important pujada de l’aigua que ha deixat flotant els contenidors. Les imatges es repetien al carrer Cadmo i al carrer Monturiol, concretament l’entorn de l’edifici Universo, on la xarxa de clavegueram ha estat insuficient per absorbir la quantitat d’aigua registrada. També diversos baixos a diferents punts de la ciutat estan afectats.

Al camí d'Ullastrell, prop de la residència Conxita Valls, aquest matí s’ha produït un despreniment de terra que afectava un carril de la via i ara s'està esperant la retroexcavadora. També s’ha produït una esllavissada a la urbanització de Can Solà, concretament al carrer Echegaray que ha afectat un carril i una al carrer Saragossa, a Ca n'Oriol, que també ha afectat el carrer. A més, al barri de Les Torres ha caigut un arbre al carrer Joan Puig, davant l’església de Santa Maria. Fora de la ciutat, a la C-1413 a l’alçada de Can Barata també s’ha produït una esllavissada.

Les inundacions han provocat retards i incidències en el bus urbà de la ciutat i llargues cues, especialment a la C1413, en paral·lel a la riera, on baixava molta aigua. A més, el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha quedat interrumpit en la línia Barcelona-Vallès com a conseqüència d'una esllavissada.

De la seva banda, els Bombers de la Generalitat informen que fins les 9 hores han hagut d’intervenir en 34 casos en la Regió Metropolitana Nord . Pel que fa a Rubí només han intervingut en la inundació d’uns baixos al carrer Terrassa i en la caiguda de l’arbre del carrer Joan Puig.

L'Ajuntament, d'altra banda, ha informat que els serveis culturals romandran tancats per la tarda així com la Finestreta Única Empresarial.

Seguirà plovent amb força durant tota la jornada
Protecció Civil ha activat el Pla Inuncat per risc d'intensitat de pluja i inundacions al litoral i prelitorial. S'espera que les pluges siguin molt intenses durant la tarda d'aquest dijous i la nit i matinada de divendres. De moment, el 112 ha rebut més d'un centenar de trucades des del Vallès Occidental, el 46% del total de la província i la ciutat veïna de Sant Cugat és una de les més afectades per incidències.

Protecció civil recomana tenir molta precaució al volant i evitar les zones inundables. L'Ajuntament de Rubí ha informat que el servei d'autobús urbà està patint diversos retards a causa de les pluges, i recomana que s'eviti circular en cotxe en la mesura del possible.

A més, l’Ajuntament ha activat el Pla d’Emergència Local per les fortes pluges. Es recomana a la ciutadania que eviti els desplaçaments en la mesura del possible i que, aquelles famílies que tinguin infants escolaritzats, els vagin a recollir a l’escola.
Imatge davant del CEIP Ca n'Alzamora. / R. Baiges
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar