La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Actualitat | 16 de novembre de 2018

REDACCIÓ
La pluja torrencial va col·lapsar ahir la ciutat, amb múltiples inundacions, caigudes de murs, esllavissades, talls en el subministrament elèctric i problemes de mobilitat. Segons dades de Televisió de Catalunya, Rubí va ser el punt de Catalunya més afectat per la pluja, amb una acumulació de 195 litres per metre quadrat fins a les 20 hores.

Els Bombers van rebre més de 50 avisos de rubinencs per incidències i la Policia Local va rebre 117 requeriments d'actuació. Tot i l'elevat nombre d'incidents causats pels aiguats, no consta que hi hagi cap persona ferida.

Durant la nit, hi ha hagut maquinària treballant per tal de reobrir els carrers afectats per esllavissades i caigudes d'arbre o de pals de llum i la Brigada d'Obres ha realitzat tasques de manteniment.

Com a conseqüència de la pluja, les tres escoles bressol municipals, Sol, solet, la Lluna i la Bruna, no han obert avui les seves portes. Sí que ho han fet l'escola Rivo Rubeo i la Torre de la Llebre, dos centres afectats que finalment van decidir obrir les aules. Ahir a la tarda, l'Ajuntament de Rubí, que va seguir el Pla de Protecció Civil municipal, va decidir tancar tots els equipaments esportius i culturals -amb excepció d'un acte políticque es va fer a la Biblioteca- i la Masia de Can Serra com a mesura de prevenció. Les escoles també van demanar als pares que anessin a buscar els infants a les escoles a la tarda, per evitar complicacions.

El consistori ha habilitat un telèfon d'atenció per a les persones afectades per inundacions, esllavissades i altres desperfectes que es van produir ahir: 93 588 70 00 (ext. 80 12).
Aquest matí encara es poden contemplar desperfectes ocasionats per la pluja, com aquest arbre caigut a la plaça del Doctor Pearson. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional