Protegim Ca n’Oriol demana explicacions sobre el fracàs de la jornada participativa de dissabte al parc
Opinió | 23 de novembre de 2018

PLATAFORMA PROTEGIM CA N'ORIOL
La Plataforma Protegim Ca n’Oriol considera que la jornada presencial del procés participatiu sobre la reforma del Parc de Ca n’Oriol va resultar un fracàs per la falta de compromís del govern amb la participació ciutadana. La jornada presencial del passat dissabte 10 de novembre per recollir propostes de la ciutadania sobre la reforma del parc, va registrar una participació “escassa”, segons fonts municipals.

La Plataforma considera que una de les causes del fracàs és la poca implicació del govern en el mateix procés, que ha preferit gastar diners en una festa a invertir esforços a implicar, informar i explicar a la ciutadania què significa la participació i perquè és important. De fet, creiem que el fet que l’executiu presentés el seu propi projecte sense consensuar-lo amb ningú, que una part del projecte s’estigui a punt per licitar (jocs d’aigua) i que, un cop presentat el projecte, l’alcaldessa hagi intentat “vendre’l” amb presentacions improvisades a associacions de veïns i trucades telefòniques, ha fet que la ciutadania hagi perdut la confiança en el procés. A més, les propostes de la ciutadania s’han recollit també telemàticament fins diumenge passat. Poc abans d’aquest termini, només s’havien recollit una vintena de propostes, xifra que difícilment valida el procés participatiu per un projecte de més de quatre milions d’euros.

Demanem al govern saber quin ha estat el cost total del procés participatiu i, en concret, de la jornada presencial.
Parc de Ca n'Oriol. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
El túnel de llum protagonitza l'encesa de l'enllumenat de Nadal a Rubí
El Grup Oftalmològic Tres Torres ofereix revisions gratuïtes a l’Antiga Estació per prevenir el glaucoma i la degeneració macular