Rubí obligarà els promotors a destinar el 30% dels nous pisos a lloguer social
Política | 30 de novembre de 2018

MARTA CABRERA
L’Ajuntament de Rubí obligarà als promotors immobiliaris a destinar el 30% dels nous habitatges al lloguer social o altres fórmules de protecció oficial. Així ho va acordar el Ple de l’Ajuntament, que es va celebrar ahir a la tarda, arran d’una moció de la Junta de Portaveus. Tots els grups municipals i regidors no adscrits van donar el seu vot favorable a la proposta, que va ser presentada per l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), a instàncies de les entitats Sindicat del Lloguer, ARSI, Rubí Solidari i PAH Rubí, que són qui han elaborat la moció.

El text aprovat, que ara haurà d’aplicar el govern local, demana que en els edificis de nova construcció o grans rehabilitacions es destini un 30% del sostre a habitatges de protecció oficial, preferentment de lloguer social. Les entitats que lluiten contra l’increment abusiu del preu dels lloguers recorden que en el darrer any a Rubí hi ha hagut 256 desnonaments, entre els quals la majoria estan relacionats amb pisos de lloguer, el que s’anomenen desnonaments invisibles. En els darrers quatre anys, segons les dades que tenen les entitats, el lloguer a Rubí s’ha disparat un 22%, molt lluny de la capacitat adquisitiva de molts rubinencs.

A més, denuncien que el parc públic de la ciutat està al voltant de l’1%, quan segons la Llei del dret a l’habitatge aquest hauria de ser del 15%. De fet, per començar a revertir aquesta mesura, el consistori va reservar una partida específica de més de 500.000 euros al pressupost del 2018 per adquirir 5 pisos a través del dret de retracte i tanteig. Tot i això, segons ha pogut saber Diari de Rubí, a la Taula del dret a l’habitatge, celebrada al setembre, el consistori va explicar als grups polítics i a les entitats que encara no ha pogut adquirir cap immoble.
Les noves obres que s’impulsin a la ciutat hauran de tenir una reserva de protecció oficial. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar