Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
Rubí és l’única població de Catalunya que celebra de forma institucional el 6 de desembre
Política | 4 de desembre de 2018

MARTA CABRERA
Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Rubí ha estat l’únic de Catalunya que ha celebrat de forma institucional el dia de la Constitució. En aquesta ocasió, a diferència dels dos anys anteriors, es va optar per fer un acte discret, una conferència sobre la Carta Magna a càrrec del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Tomàs Peire. Un canvi que, segons va explicar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, respon a la voluntat del govern d’evitar que la celebració s’acabi convertint en un acte de propaganda política. “El format anterior s’acabava tornant 'mitinero' i volíem commemorar el Dia de la Constitució de forma constructiva”.

L’acte, que va tenir lloc dilluns a la tarda a la Biblioteca, va ser interromput per una vintena de membres del Comitè de Defensa de la Republica (CDR), que es van aixecar de les cadires, van estripar banderes d’Espanya amb simbologia feixista i van desplegar una pancarta en un extrem de la sala on es podia llegir ‘La Constitució del 78 no és present ni té futur’.

Poc després, els manifestants es van interposar entre el públic i el conferenciant i l’alcaldessa evitant el desenvolupament de l’activitat, però de seguida la Policia Local els va indicar que s’apartessin i van tornar a l’extrem de la sala. Entre la trentena d’assistents a la conferència, una minoria va escridassar els manifestants i un d’ells va increpar una fotògrafa de Diari de Rubí.

Minuts després, i sense trencar el silenci, els representants del CDR van optar per marxar de la Biblioteca i la conferència es va poder reprendre sense incidents.

Abans d’iniciar la xerrada, la màxima responsable municipal va defensar la conveniència de celebrar l’acte per reivindicar la Carta Magna i va dir que cal una reforma de la Constitució: “Amb la mateixa força que defenso la commemoració, defenso també la seva modificació”. També es va desmarcar dels grups ultradretans que celebren aquesta data: “No tenim res a veure amb aquests moviments de dretes”.
Un home retreu als manifestants la seva actitud durant l’acte de celebració de la Constitució. / M. López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat