Meritxell Borràs explica la seva experiència a la presó
Política | 4 de desembre de 2018

MARTA CABRERA
L’exconsellera de la Generalitat, Meritxell Borràs, va presentar dilluns a l’Ateneu el llibre ‘34 dies de tardor i 1 de primavera’, un dietari que explica la seva entrada a la presó d’Alcalá-Meco el 27 d’octubre i s’hi va estar fins al 4 de desembre.

L’exconsellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, que va arribar tard a l’acte per un problema amb el vehicle, va explicar com va ser la seva detenció, l’ingrés a la presó i la seva estada. Borràs està actualment en llibertat provisional i la fiscalia i l’Advocacia de l’Estat demanen 7 anys de presó per malversació de fons públics i una multa econòmica per desobediència.

La presentació va anar a càrrec del periodista Salvador Cardús, que va explicar que en el llibre “no hi ha gens de ressentiment ni ràbia”, un fet que sorprèn tenint en compte que “és una persona que ha estat tancada a la presó de forma injusta”.

Entre altres, Borràs va explicar que durant el mes que va estar al centre penitenciari va compartir cel·la amb la també exconsellera Dolors Bassa, i que fruit de l’empresonament, han forjat una gran amistat, tot i que quan eren conselleres no es tenien gaire confiança. També va recordar que la presó és dura i que les instal·lacions són velles i mal condicionades. A més va explicar que no podia fer un vis a vis amb la seva parella perquè no tenien certificat de matrimoni ni de parella de fet. Per això, el 24 de març, un dia de primavera, es van casar.

L’acte, organitzat per Junts per Catalunya a Rubí, hi van assistir més d’una trentena de persones.
Meritxell Borràs, durant la presentació, acompanyada del periodista Salvador Cardús. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
La Generalitat transfereix la titularitat de l’avinguda de l’Estatut
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar