Gran estrena de ‘Pel davant i pel darrera’ al Teatre Borràs, amb l’actor rubinenc Xavier Serrat
Cultura | 5 de desembre de 2018

CRISTINA CARRASCO
El Teatre Borràs ha estrenat una nova adaptació de la comèdia ‘Pel Davant i pel darrere’, que ha rebut una gran acollida tant per part del públic com de la crítica i està penjant el cartell d’entrades exhaurides a la majoria de les funcions. L’obra compta amb la participació de l’actor i director rubinenc Xavier Serrat, qui ha mostrat la seva satisfacció per formar part d’aquest nou muntatge escènic i per les bones crítiques rebudes.

L’obra, escrita per Michael Frayn i estrenada a Londres l’any 1982, és una de les comèdies més populars de les últimes tres dècades. De fet ‘Pel davant i pel darrere’ s’ha traduït a 28 idiomes i ha estat representada en una cinquantena de països i vista per més de 12 milions d’espectadors arreu del món. A Barcelona, és la cinquena vegada que es posa en escena.

Paco Mir ha estat l’encarregat de la nova adaptació, mentre que Alexander Herold és el director. El repartiment està format per nou coneguts actors: Lloll Bertran, Agnès Busquets, Jordi Díaz, Carme Pla, Miquel Sitjar, Lluís Villanueva, Laia Alsina i Bernat Cot, a més de Xavier Serrat.

La divertida comèdia mostra les dificultats de tots tipus que pateix una companyia de teatre per muntar una obra teatral bastant d’estar per casa, una doble ficció de teatre dins de teatre, plena de gags.

“El públic riu de principi fins a final, el to de la comèdia va pujant fins al tercer acte quan es caragolen de riure”, apunta Xavier Serrat, qui considera que “l’obra és perfecte per desintoxicar-se de tot plegat una mica”.

Serrat, qui interpreta un actor vell que fa de lladre, reconeix que quan va veure fa anys el seu personatge interpretat per Felipe Peña i posteriorment per Enric Majó va pensar que li agradaria posar-se a ell en la pell. “Quan ara em van trucar per si volia fer aquest paper, vaig esclatar d’alegria”, reconeix.
L’obra es mantindrà al teatre Borràs inicialment fins al 3 de febrer.
L’obra es va preestrenar al Teatre Auditori de Sant Cugat el 16 de novembre. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El Celler acollirà una festa de Cap d’Any amb dos ambients musicals
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
El túnel de llum protagonitza l'encesa de l'enllumenat de Nadal a Rubí
El Grup Oftalmològic Tres Torres ofereix revisions gratuïtes a l’Antiga Estació per prevenir el glaucoma i la degeneració macular