El túnel de llum protagonitza l'encesa de l'enllumenat de Nadal a Rubí
Actualitat | 7 de desembre de 2018

Lara López
El túnel ofereix dos espectacles de llum i so cada tarda, a les 18.30 h i a les 20 h. / Lali Puig
Rubí es prepara per a les festes nadalenques amb la tradicional encesa de les llums de Nadal, una festa que va tenir lloc dimecres a la tarda entre la plaça Pere Aguilera i el carrer Maximí Fornés, carrer on està instal·lada la principal novetat d'enguany: un túnel de llum i so de més de 33 metres de longitud, 6 metres d'amplada i 4,6 metres d'alçada. Aquest passadís lluminós és una estructura formada per bombetes led que realitzen un espectacle de llum dinàmic, amb moviments de la llum i canvi de tonalitats de color.

L'acte d'encesa de les llums va començar a la Plaça Pere Aguilera, amb l'espectacle del Carilló de la companyia La Tal, que va fer les delícies dels més petits amb el seu show humorístic per fer el compte enrere en l'encesa de llums. El Consell d'Infants i l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, van ser els encarregats de donar el tret de sortida a la il·luminació nadalenca amb l'enllumenat del balcó i la façana de l'Ajuntament amb l'escut de Rubí, així com el gegant arbre de Nadal que engalana la plaça.

Després es va iniciar una rua encapçalada pel Tió de Nadal per guiar al públic fins al carrer Maximí Fornés per a l'esperada encesa de l'Illa de llum, ubicada a l'alçada de la Plaça Doctor Guardiet. El Consell d'Adolescents i l'alcaldessa van fer els honors per encendre el túnel, acció que s'ha realitzat amb una compta enrere i acompanyada de música nadalenca per engrescar els assistents.

Centenars de rubinencs i rubinenques van apropar-se i retratar amb els seus mòbils l'illa de llum, una instal·lació única a Catalunya que l'Ajuntament preveu que animi les compres de Nadal al centre de la ciutat i atregui visitants d'altres municipis. Amb l'encesa de llums s'inicien les activitats de Nadal a Rubí, enguany més de 200 propostes per a tots els públics com la fira de Nadal i el Món del Tió a la plaça Doctor Pearson, la carpa d'activitats i espectacles a la plaça del Doctor Guardiet o la pista de gel a la plaça de la Nova Estació, entre d'altres.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
L’assemblea del PSC local aprova la llista del partit per a les eleccions municipals del 26 de maig
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta