L’AUP demana que no s’aprovi el POUM abans de les eleccions
La formació lamenta que el document pugui tirar endavant sense consens i amb el suport de cinc regidors no adscrits
Política | 13 de desembre de 2018

MARTA CABRERA
El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) es tornarà a portar al Ple per a la seva aprovació provisional el 20 de desembre, pas previ requerit abans de presentar-lo a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona (CUB), òrgan que dictaminarà si aquest cop el POUM pot ser aprovat.

El document que es posarà sobre la taula al Ple neix d’un text refós del 2005 i la majoria de partits polítics de l’oposició s’hi han oposat, ja que consideren que està totalment obsolet. “El POUM no es pot aprovar com un tràmit, és un document molt important que supera un mandat i planifica el futur de la ciutat”, assenyala el portaveu de l’AUP, Jordi Muntan. Per aquest motiu, la formació demana que es posposi la seva aprovació fins a la configuració d’un nou govern sorgit de les eleccions de maig del 2019: “El POUM ha de ser aprovat per un nou govern i amb un consens ampli”, i ha lamentat que el document pel qual es regirà l’ordenació territorial del Rubí del futur no busqui la complicitat de la majoria de partits i se sustenti en cinc regidors no adscrits. En l’aprovació provisional del document, la proposta va rebre el suport de 13 regidors de 25.

El POUM va rebre més de 70 al·legacions, la resolució de les quals està sent actualment estudiada pels grups municipals, ja que han rebut la documentació aquesta mateixa setmana. L’AUP, com ja van avisar la resta de partits que s’oposen al POUM, estudiarà la resposta a aquests documents i si ho estima oportú, podria portar el cas a la justícia.

Problema de mobilitat
Una de les crítiques més recurrents de l’AUP al POUM està relacionada amb l’augment d’habitatge a la zona oest de la ciutat (Can Pujol i Sant Genís), un fet que segons la formació assembleària provocarà un col·lapse de trànsit.

També critiquen el fet que es projecti un equipament universitari a Can Ramoneda, quan aquest projecte va quedar descartat fa molts anys, i creuen que això “pot obrir la porta a especular en una zona que hauria de ser zona verda”.
Dos regidors de l’AUP, durant la roda de premsa. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
L’assemblea del PSC local aprova la llista del partit per a les eleccions municipals del 26 de maig
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta