El Pessebre vivent de l’Hermandad Rociera incorporarà un carter reial
Cultura | 14 de desembre de 2018

MARTA CABRERA
L’Hermandad Rociera de Rubí torna a muntar per tercer any consecutiu el Pessebre vivent als jardins del Museu Vallhonrat. Es tracta d’una activitat molt popular –prop de 3.500 persones van assistir-hi l’any passat– en la qual hi participen una trentena de membres de l’entitat que representen escenes del naixement. “Estem molt contents i tenim molta il·lusió perquè la gent vingui, li agradi i participi”, ha explicat Jorge García, membre de l’entitat.

La novetat més important del Pessebre vivent d’enguany és la incorporació d’un carter reial i l’estrena d’un decorat on els assistents es podran fer ‘selfies’ disfressats, dues propostes noves que l’entitat espera que serveixin de reclam per atraure més visitants que en les anteriors edicions. “Aspirem a repetir l’èxit i millorar-lo. Creiem que amb el carter reial molta gent vindrà a tirar les cartes dels Reis d’Orient”, afirma Jorge García.

A banda de les diverses escenes del naixement de Jesús, que es recreen als jardins, els membres de l’entitat també oferiran nadales, en castellà i en català, en els moments de més afluència del públic: “Només per poder sentir cantar les nadales amb la força del ‘rocío’ val la pena visitar el Pessebre vivent”, destaca Pere Vallhonrat, propietari del Museu on es realitza l’activitat. L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha reconegut “l’esforç de l’entitat que fa que cada any el resultat sigui millor”.

El Pessebre vivent es podrà visitar el 19, 20 i 21 de desembre de 18 a 20 hores, el 22 de desembre d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i el 23 de desembre d’11 a 14 hores. L’accés als jardins de Museu Vallhonrat és per la plaça Montserrat Roig.

Zambombada i concert
Al marge del Pessebre vivent, l’Hermandad Rociera oferirà aquest divendres a les 19.30 hores a l’església de Sant Pere una cantada de nadales tradicional, mentre que diumenge organitzarà la tradicional Zambombada flamenca. Aquest any, l’entitat ha decidit traslladar aquesta activitat al matí, serà a les 11.30 hores a la plaça Catalunya, ja que en els darrers anys el fred havia fet minvar l’assistència. Hi participaran el cor de l’Hermandad Rociera, l’Hermandad Divina Pastora de Mataró, Voces del Camino de Terrassa i el Coro de Capellades. En total, es cantaran una vintena de cançons durant tot el matí.
El pati del Museu Vallhonrat acollirà el Pessebre vivent / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret