‘El fotógrafo de Mauthausen’ dona el tret de sortida al nou Cicle Gaudí
Cultura | 3 de gener de 2018

REDACCIÓ
El film ‘El fotògrafo de Mauthausen’, en el qual participa com a actor secundari el rubinenc Rubén Yuste, donarà el tret d’inici al nou Cicle Gaudí. Rubí és un dels 17 municipis que participa en el cicle impulsat per l’Acadèmia Catalana del Cinema que projecta cinema de producció catalana i aquest film, dirigit per Mar Targarona, serà la primera pel·lícula que es projectarà a la ciutat el 2019.

Mario Casas dona vida a la pantalla a la història real de Francesc Boix, fotògraf professional que va estar al camp de concentració de Mauthausen després de ser capturat quan lluitava amb l’exèrcit francès a la Segona Guerra Mundial. Boix, juntament amb un grup clandestí d’espanyols, va aconseguir treure del camp 20.000 fotografies i negatius, alguns dels quals van ser utilitzats durant el judici de Núremberg com a proves.

‘El fotógrafo de Mauthausen’ està nominat a tres Premis Goya secundaris i té nou nominacions als Premis Gaudí, entre els quals hi ha la nominació a millor pel·lícula de parla no catalana i millor actor. El llargmetratge es podrà veure a La Sala el 17 de gener.

La segona pel·lícula del cicle és ‘Petra’, un film aclamat per la crítica, dirigit per Jaime Rosales i amb la interpretació de Bàrbara Lennie, Àlex Brendemühl i Joan Botey. La història gira al voltant d’una artista jove que busca la identitat del seu pare. Es podrà veure a Rubí el 15 de febrer.

La darrera cinta, que es projectarà el 15 de març, serà ‘Entre dos aguas’, dirigida per Isaki Lacuesta, i que explica la vida de dos germans que es retroben i que afronten un passat dolorós per la mort violenta del seu pare. El preu de les entrades és de 4,50 euros i hi ha descomptes per a persones amb el Carnet Jove.
El rubinenc Rubén Yuste és un dels actors secundaris de la pel·lícula.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret