‘El fotógrafo de Mauthausen’ dona el tret de sortida al nou Cicle Gaudí
Cultura | 3 de gener de 2018

REDACCIÓ
El film ‘El fotògrafo de Mauthausen’, en el qual participa com a actor secundari el rubinenc Rubén Yuste, donarà el tret d’inici al nou Cicle Gaudí. Rubí és un dels 17 municipis que participa en el cicle impulsat per l’Acadèmia Catalana del Cinema que projecta cinema de producció catalana i aquest film, dirigit per Mar Targarona, serà la primera pel·lícula que es projectarà a la ciutat el 2019.

Mario Casas dona vida a la pantalla a la història real de Francesc Boix, fotògraf professional que va estar al camp de concentració de Mauthausen després de ser capturat quan lluitava amb l’exèrcit francès a la Segona Guerra Mundial. Boix, juntament amb un grup clandestí d’espanyols, va aconseguir treure del camp 20.000 fotografies i negatius, alguns dels quals van ser utilitzats durant el judici de Núremberg com a proves.

‘El fotógrafo de Mauthausen’ està nominat a tres Premis Goya secundaris i té nou nominacions als Premis Gaudí, entre els quals hi ha la nominació a millor pel·lícula de parla no catalana i millor actor. El llargmetratge es podrà veure a La Sala el 17 de gener.

La segona pel·lícula del cicle és ‘Petra’, un film aclamat per la crítica, dirigit per Jaime Rosales i amb la interpretació de Bàrbara Lennie, Àlex Brendemühl i Joan Botey. La història gira al voltant d’una artista jove que busca la identitat del seu pare. Es podrà veure a Rubí el 15 de febrer.

La darrera cinta, que es projectarà el 15 de març, serà ‘Entre dos aguas’, dirigida per Isaki Lacuesta, i que explica la vida de dos germans que es retroben i que afronten un passat dolorós per la mort violenta del seu pare. El preu de les entrades és de 4,50 euros i hi ha descomptes per a persones amb el Carnet Jove.
El rubinenc Rubén Yuste és un dels actors secundaris de la pel·lícula.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal