Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
Economia | 8 de gener de 2019

CRISTINA CARRASCO
El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha convocat aturades parcials a les diferents plantes que la multinacional Abelló Linde posseeix a l’estat espanyol, entre les quals hi ha la fàbrica rubinenca, situada al polígon Rubí Sud. Les protestes estan motivades per un nou pla de reestructuració que ha presentat l’empresa i que afecta una setantena de treballadors de les diferents plantes d’aquesta empresa, que es dedica a la fabricació i distribució de gasos per a ús alimentari.

Les aturades han començat aquest dimarts al matí i es mantindran de forma indefinida fins que s’arribi a un acord amb la direcció de l’empresa amb qui s’està negociant, segons ha explicat Tamara Blanco, representant de CCOO a la fàbrica de Rubí.

Blanco, que treballa des de fa 7 anys al departament de Logística, ha assenyalat que els treballadors fa més de 2 anys que estan patint aquesta situació i que ja s’han acomiadat 58 persones a tota Espanya. La representant sindical denuncia que l’empresa ha modificat diverses vegades els plans de reestructuració i que “cada cop augmenten les xifres d’acomiadaments”. A més, assenyala que els treballadors no entenen els motius, perquè “l’empresa té molts beneficis”.

En aquest sentit, critiquen que la direcció està apostant per externalitzar els departaments, plans que s’han iniciat ja amb el de Logística. “Aquesta decisió està demostrat que no funciona i que no dona bons resultats. Estem tot el dia resolent problemes generats per l’externalització. Contracten gent fora del país, amb altres cultures, que no coneixen com funcionem nosaltres ni els nostres clients, però els hi surt més barat”.
Els treballadors estan disposats a continuar amb les aturades fins que s’arribi a un acord satisfactori per amdues parts.
Treballadors concentrats davant l'empresa aquest matí. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat