Roben la banderola amb la imatge de Xavier Corbera, candidat d’ERC, del solar del CDR
La seu del partit i la mateixa lona ja van patir un acte vandàlic al desembre, fets que Esquerra titlla “d’atac a la llibertat d’expressió”
Política | 9 de gener de 2019

CRISTINA CARRASCO
La banderola amb la imatge de Xavier Corbera, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions municipals, que el partit havia instal·lat a la façana del solar que el partit té a la plaça del Doctor Guardiet va desaparèixer la nit de dilluns.

Segons Joan Puntí, regidor d’ERC, el robatori no ha estat un acte improvisat, sinó que algú anava preparat per fer-lo. Els republicans recorden que la banderola, que feia més de 4 metres de llarg, estava penjada per la part interior d’una reixa a una alçada d’entre 3 i 5 metres. Per això, entenen que per tallar la lona és necessari accedir amb una escala de grans dimensions.

Per a ERC, el fet que hagi estat tallada, despenjada i que no es trobés a l’interior del solar evidencia que la o les persones que ho han fet han accedit al solar còmodament. De fet, consideren que han accedit a la propietat privada obrint el pany de la porta.

En aquest sentit, ERC assenyala que el solar el cedeixen sovint a l’Ajuntament i diverses entitats per a festivitats i activitats diverses. Així, apunten que durant aquestes festes de Nadal, el consistori ha disposat del solar per a guardar el Trenet i per al muntatge i desmuntatge d’activitats a la plaça Doctor Guardiet, per la qual cosa, l’Ajuntament disposava de jocs de clau.

Per aquest motiu, Víctor Garcés, president de la secció local, ha demanat a l’Ajuntament que obri una investigació per aclarir els fets i que es faci càrrec del cost de la lona.

Per la seva banda, el candidat d’ERC, Xavier Corbera, ha defensat la llibertat d’expressió i la necessitat d’impulsar una renovació i un avenç democràtic a la ciutat. Corbera considera que el robatori demostra que “algú té por que ERC guanyi les eleccions del maig, però el nostre compromís amb la ciutadania es manté i no ens aturaran”.

Els republicans van presentar el mateix dilluns denúncia als Mossos per aquest acte vandàlic i han recordat que a mitjans de desembre, la seu del partit va aparèixer amb pintades i la mateixa lona, que en aquell moment estava per fora de la reixa, va ser arrencada.
ERC demana explicacions a l’Ajuntament, que també clau del Centre Democràtic Republicà. / M. López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Generalitat accepta cedir la titularitat de l’avinguda de l’Estatut a Rubí
Rebeca, persones de ‘Robí’
Veïns de Rubí i curiositats locals
Rubí Forma ofereix més de 6.000 hores de formació per afavorir la inserció laboral en àrees prioritàries
Protestes dels treballadors d’Abelló Linde contra un pla de reestructuració que preveu nous acomiadaments
La nefasta gestió municipal de l’habitatge a Rubí. Un exemple concret