Roben la banderola amb la imatge de Xavier Corbera, candidat d’ERC, del solar del CDR
La seu del partit i la mateixa lona ja van patir un acte vandàlic al desembre, fets que Esquerra titlla “d’atac a la llibertat d’expressió”
Política | 9 de gener de 2019

CRISTINA CARRASCO
La banderola amb la imatge de Xavier Corbera, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a les eleccions municipals, que el partit havia instal·lat a la façana del solar que el partit té a la plaça del Doctor Guardiet va desaparèixer la nit de dilluns.

Segons Joan Puntí, regidor d’ERC, el robatori no ha estat un acte improvisat, sinó que algú anava preparat per fer-lo. Els republicans recorden que la banderola, que feia més de 4 metres de llarg, estava penjada per la part interior d’una reixa a una alçada d’entre 3 i 5 metres. Per això, entenen que per tallar la lona és necessari accedir amb una escala de grans dimensions.

Per a ERC, el fet que hagi estat tallada, despenjada i que no es trobés a l’interior del solar evidencia que la o les persones que ho han fet han accedit al solar còmodament. De fet, consideren que han accedit a la propietat privada obrint el pany de la porta.

En aquest sentit, ERC assenyala que el solar el cedeixen sovint a l’Ajuntament i diverses entitats per a festivitats i activitats diverses. Així, apunten que durant aquestes festes de Nadal, el consistori ha disposat del solar per a guardar el Trenet i per al muntatge i desmuntatge d’activitats a la plaça Doctor Guardiet, per la qual cosa, l’Ajuntament disposava de jocs de clau.

Per aquest motiu, Víctor Garcés, president de la secció local, ha demanat a l’Ajuntament que obri una investigació per aclarir els fets i que es faci càrrec del cost de la lona.

Per la seva banda, el candidat d’ERC, Xavier Corbera, ha defensat la llibertat d’expressió i la necessitat d’impulsar una renovació i un avenç democràtic a la ciutat. Corbera considera que el robatori demostra que “algú té por que ERC guanyi les eleccions del maig, però el nostre compromís amb la ciutadania es manté i no ens aturaran”.

Els republicans van presentar el mateix dilluns denúncia als Mossos per aquest acte vandàlic i han recordat que a mitjans de desembre, la seu del partit va aparèixer amb pintades i la mateixa lona, que en aquell moment estava per fora de la reixa, va ser arrencada.
ERC demana explicacions a l’Ajuntament, que també clau del Centre Democràtic Republicà. / M. López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal