Jornades per elaborar el programa electoral d’En Comú Podem
Política | 9 de gener de 2019

MARTA CABRERA
Catalunya en Comú (CeC) i Podem organitzen dues jornades per elaborar el programa electoral amb el qual es presentaran a les eleccions municipals sota la candidatura d’En Comú Podem. El 12 i el 26 de gener es faran trobades de caràcter tècnic obertes a tota la ciutadania per debatre i prioritzar propostes concretes. La formació estructurarà les trobades, i el seu programa electoral, en quatre eixos.

El primer està centrat en l’urbanisme, l’habitatge, la mobilitat i el manteniment; el segon se centra en educació, salut, cultura, esports i oci. El tercer girarà entorn la indústria, l’ocupació i el comerç; mentre que el darrer tractarà aspectes de radicalitat democràtica, com ara la gestió dels recursos, la participació ciutadana o la rendició de comptes. El 12 de gener, cada assistent podrà participar en tres eixos, mentre que el 26 de gener es farà un debat conjunt dels quatre eixos. Les sessions començaran a les 9.30 hores a la Sala Neus Català.

“Cal un canvi molt profund a l’Ajuntament i per això cal construir un programa que marqui les línies per poder gestionar el pressupost”, afirma Andrés Medrano, portaveu de Podem. També està previst que al febrer, s’obri un procés de participació telemàtic per obrir la proposta a més persones.

Per Ànnia García, candidata de Catalunya en Comú, treballar un programa electoral amb Podem de forma conjunta “millora la confiança entre les dues organitzacions i fa que tot sigui més senzill”. En els pròxims dies, Podem triarà el seu candidat en un procés de primàries i després caldrà esperar quin serà l’acord nacional entre CeC i Podem per configurar les llistes.

Trobades amb experts
D’altra banda, els comuns i Podem continuen amb les trobades amb experts que comparteixen la seva experiència en altres ciutats. De moment, ja se n’han celebrat dues, una sobre ocupació i l’altre al voltant de l’educació i estan previstes dues més. La primera serà el 23 de gener i tractarà sobre el tema de l’habitatge, amb Carlos Águila, que treballa a l’Agència d’Habitatge de Catalunya i membre del Sindicat del Lloguer de Rubí, i Janet Sanz, regidora a l’Ajuntament de Barcelona.

La segona trobada, que encara no té definida una data, girarà al voltant de l’espai públic de la ciutat i comptarà amb la participació del politòleg Ismael Blanco i Jordi Verdú, del col·lectiu Rubí Espai Comú.
Ànnia García i Andrés Medrano. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal