L’espai públic centrarà la propera xerrada del cicle ‘Pensar Rubí’ d’En Comú Podem
Política | 1 de febrer de 2019

REDACCIÓ
En Comú Podem Rubí continua les accions programades per a l’elaboració del programa electoral de les municipals del pròxim mes de maig. Dins d’aquestes accions, la propera cita serà una nova trobada del cicle ‘Pensar Rubí’, en aquesta ocasió, centrada en l’espai públic.

Les persones convidades per fer una anàlisi de la situació de l’espai públic a la ciutat, com s’ha gestionat i quines accions de millora s’hi poden proposar, són Ismael Blanco i Jordi Verdú. Blanco és doctor en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Per la seva banda, Verdú és secretari del departament de Telecomunicació i d’Enginyeria de Sistemes de la UAB.

Entre altres qüestions, es reflexionarà sobre com són els carrers, places i parcs, com són els equipaments, i quin tipus de ciutat acaben conformant, en contrast amb ciutats de l’entorn o de grandària similar. També parlaran de les iniciatives d’innovació urbana a través de les quals es posa en relleu la possibilitat d’una manera alternativa de fer ciutat: amb implicació ciutadana, afavorint pràctiques i usos alternatius, renovant espais degradats o en desús, reconsiderant els usos d’equipaments existents, promovent la diversitat i l’equitat en l’ús de l’espai públic o promovent la implicació de grups socials sovint menystinguts en el disseny de la ciutat.

Per últim, i amb l’objectiu de recollir propostes per al programa electoral, es proposaran idees per a la transformació de l’espai públic rubinenc. En Comú Podem Rubí prepararà el primer esborrany del programa electoral, que es posarà a discussió pública de forma telemàtica.
La gestió de l'espai públic centrarà el debat d'En Comú Podem.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat