En positiu
Dues notícies positives són protagonistes de l’actualitat de la setmana a la ciutat i les dues estan relacionades amb la millora dels serveis públics a Rubí, concretament en relació a l’habitatge i a l’educació.

El govern ha anunciat que vol impulsar un projecte per obrir a la ciutat un alberg social, o el que és el mateix, un centre d’atenció familiar, amb una inversió raonable -300.000 euros- per acollir famílies que són desnonades de casa seva. Tot i que no hi ha xifres oficials sobre el nombre de desnonaments a Rubí, aquesta és una realitat que s’està produint ara mateix, especialment en el cas de persones que estan de lloguer. Es tracta d’una situació que provoca molta angoixa i desesperació a les famílies, que veuen com es queden sense un sostre on anar. Les administracions públiques no sempre són capaces de resoldre satisfactòriament aquestes problemàtiques. Per aquest motiu, l’obertura d’un centre que pugui acollir de forma temporal famílies que s’han quedat sense sostre és una notícia positiva, tot i tenir en compte, que el més positiu seria que aquestes situacions mai s’haguessin arribat a produir.

És un projecte vinculat al pressupost d’aquest 2019, que el govern local encara està negociant, ja que no es va poder aprovar a finals de l’exercici anterior per manca de suport. Esperem que aquesta negociació arribi a bon port, ja que no és bo per la ciutat funcionar amb un pressupost prorrogat.

L’altra notícia positiva de la setmana és l’aposta del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per transformar l’escola Teresa Altet en un institut-escola. Rubí ja va estar molt a prop de tenir un centre d’aquestes característiques, al 25 de Setembre, però amb l’arribada de la crisi va quedar descartat.

La creació d’un institut-escola al barri de Ca n’Oriol és una magnífica notícia i més tenint en compte que es produeix en una escola que ha demostrat que sap entomar els reptes: durant molts anys ha estat acollint alumnes del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, una tasca tan complexa com necessària per avançar cap a la inclusió social de les persones amb necessitats especials.

A Rubí hi ha diversos centres educatius concertats que ja ofereixen aquest model, però cap centre públic dona l’opció de fer tota l’escolarització obligatòria en el mateix centre. És doncs, una bona notícia, que contribueix a enriquir un sistema educatiu públic que a Rubí ja compta amb molt bona salut i que complementa l’oferta privada.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat