Rubí lliura els sis primers certificats de primera acollida
Actualitat | 4 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
L'Ajuntament de Rubí ha lliurat els sis primers certificats de primera acollida a sis persones immigrants que han completat aquesta formació que va establir la Generalitat el 2014 i que és un document amb validesa legal que pot ajudar a renovar el permís de residència o a aconseguir la nacionalitat espanyola.

Christiana Booakye, Hanan Rahmouni, Issam Benhari, Juana Elida Aguilar Chori, Oscar Alexis Argueta del Cid i Saida Esamsi són les sis primeres persones nouvingudes a Rubí que han aconseguit aquest certificat: "Volem donar oportunitats als nouvinguts per millorar la convivència, la cohesió social i que tothom estigui a gust a la ciutat", va explicar la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, just abans de fer entrega dels certificats, el dimecres a la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Per aconseguir el certificat de primera acollida, els estrangers han de completar tres mòduls: el primer consisteix a fer 90 hores de català i 90 hores de castellà; el segon és una formació de 15 hores en coneixements laborals; mentre que el darrer són 15 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

En el cas dels sis certificats que s'han atorgat a Rubí, les persones van començar a fer la formació el 2016 i, per tant, està previst que en els propers mesos i anys, el nombre de certificats de primera acollida vagi en augment. La majoria de persones que fan aquesta formació són originàries del Marroc, Veneçuela, Senegal, Hondures, El Salvador i Nicaragua, i tenen una mitjana de 28 anys.
Les sis primeres persones a Rubí que han aconseguit el certificat. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat