Rubí lliura els sis primers certificats de primera acollida
Actualitat | 4 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
L'Ajuntament de Rubí ha lliurat els sis primers certificats de primera acollida a sis persones immigrants que han completat aquesta formació que va establir la Generalitat el 2014 i que és un document amb validesa legal que pot ajudar a renovar el permís de residència o a aconseguir la nacionalitat espanyola.

Christiana Booakye, Hanan Rahmouni, Issam Benhari, Juana Elida Aguilar Chori, Oscar Alexis Argueta del Cid i Saida Esamsi són les sis primeres persones nouvingudes a Rubí que han aconseguit aquest certificat: "Volem donar oportunitats als nouvinguts per millorar la convivència, la cohesió social i que tothom estigui a gust a la ciutat", va explicar la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, just abans de fer entrega dels certificats, el dimecres a la tarda a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Per aconseguir el certificat de primera acollida, els estrangers han de completar tres mòduls: el primer consisteix a fer 90 hores de català i 90 hores de castellà; el segon és una formació de 15 hores en coneixements laborals; mentre que el darrer són 15 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

En el cas dels sis certificats que s'han atorgat a Rubí, les persones van començar a fer la formació el 2016 i, per tant, està previst que en els propers mesos i anys, el nombre de certificats de primera acollida vagi en augment. La majoria de persones que fan aquesta formació són originàries del Marroc, Veneçuela, Senegal, Hondures, El Salvador i Nicaragua, i tenen una mitjana de 28 anys.
Les sis primeres persones a Rubí que han aconseguit el certificat. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol