Més d’una vintena d’assistents a la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’
Cultura | 4 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
El Centre Excursionista de Rubí (CER) va acollir la presentació del llibre ‘3 nits de torb i un Cap d’Any’, una obra de Jordi Cruz que narra els fets que van passar al Pirineu oriental a finals del 2000, quan un episodi de torb i unes condicions climàtiques extremes van provocar la mort de 12 persones.

Més d’una vintena de persones van assistir a la presentació, organitzada pel Racó del Llibre, en la qual l’autor va explicar alguna de les històries que es reprodueixen al llibre. “La intenció del llibre és explicar què és el que va passar, perquè no torni a ocórrer, la gent ha de prendre consciència que el Pirineu, encara que no sigui l’Himàlaia pot registrar condicions molt extremes, amb sensació de 30 o 40 graus sota zero i episodis de torb que redueixen moltíssim la visibilitat”, va explicar el meteoròleg.

Cruz considera que actualment les previsions meteorològiques i la tecnologia és més eficient ara que abans, però insisteix que és necessària anar ben equipats a la muntanya, fer cas de les alertes meteorològiques i comunicar amb antelació a amics o familiars el lloc on anem.
Jordi Curz, durant la presentació del llibre. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol