VR denuncia la manca de serveis i manteniment a les urbanitzacions
Política | 5 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
Veïns per Rubí (VR) ha criticat l'Ajuntament per la "manca de manteniment de les urbanitzacions en relació a la neteja, els serveis públics i els equipaments", segons ha explicat el portaveu de la formació, Antoni García. El dirigent polític ha lamentat que a Sant Muç encara no arribi el servei postal universal, que a Can Barceló no arribi el transport urbà o què en algunes urbanitzacions no s'hagi desplegat encara la fibra òptica.

En el cas de Can Barceló, García diu que "té problemes de manteniment, de neteja, poca freqüència de recollida de residus, manca d'equipaments, amb un parc infantil ridícul per tota la urbanització i a més el transport públic urbà no hi arriba". En aquest sentit, el regidor de Veïns per Rubí ha criticat la proposta que va fer fa uns mesos l'alcaldessa, Ana M. Martínez, per tal que el bus urbà fos gratuït per tothom: "El que s'ha de fer és millorar les rutes i veure si es poden millorar les freqüències, la proposta ens sembla una irresponsabilitat populista sobretot tenint en compte que hi ha llocs on no arriba el transport públic”.

Sonia Gómez, portaveu d'un grup de veïns de Can Barceló que s'autoorganitzen a través d'un grup de WhatsApp, ha demanat a l'Ajuntament que faci arriba una línia de transport públic per garantir les comunicacions: "Tenim una distància mitjana de 2 km caminant fins a la parada més propera, amb una freqüència d'una hora, calculem que podem trigar dues hores a arribar a la ciutat", ha explicat.

A banda d'això, Gómez també ha demanat al govern més equipaments, especialment una ampliació del parc infantil actual: "Ara mateix hi ha un sol tobogan per a tots els nens de la urbanització, ens agradaria tenir un parc que fes de punt de trobada de tots els veïns". També ha demanat un millor manteniment i sobretot una resposta a les incidències detectades, com ara arbres que estan a punt de caure a la carretera, sots al ferm de la via que impliquen un risc per a la seguretat viària i millores generals en el manteniment dels carrers.
L'urbanització presenta algunes mancances des de fa anys. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol