ICV critica el desequilibri entre les inversions al centre i als barris i urbanitzacions
Política | 5 de febrer de 2019

CRISTINA CARRASCO
Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) considera que en els últims quatre anys el govern local ha fet una gran inversió al centre, per l’ampliació de l’illa de vianants, actuació que ha valorat positivament, però que ha evidenciat “un greu desequilibri” entre la inversió pública al centre i la de la resta de barris i urbanitzacions.

Per la portaveu d’ICV, Ànnia García, durant aquest mandat “els barris han quedat totalment desatesos, no s’han fet accions estratègiques per a la connexió dels barris amb el centre o amb punts d’interès, no s’han creat pols d’atracció comercial i tot el que es refereix al manteniment de la via pública està molt més deteriorat que no pas al centre”.

De fet, García critica que la planificació de l’executiu local pel que fa a l’espai públic i al manteniment de la ciutat ha estat nul·la, en referència a “serveis i iniciatives que s’han posat en marxa però que, posteriorment, no se n’ha fet el manteniment adequat”. A tall d’exemple, l’ecosocialista s’ha referit a zones d’esbarjo per a gossos, on en algunes, com en la de la Zona Nord, hi ha tanques metàl·liques enlloc de portes, els bancs estan destrossats i no es fa un manteniment periòdic.

Segons ICV, tot plegat està motivat per aquesta “greu manca de planificació” i la mala gestió dels diferents contractes públics, la majoria dels quals estan en pròrroga forçosa, com el de manteniment de la via pública, el de gestió de residus i neteja viària o el de transport públic. “Quan firmes un contracte, saps quin dia finalitza, per això no entenem perquè tots aquests contractes estan caducats”, apunta la portaveu d’ICV, qui lamenta que “hem perdut una gran oportunitat d’aprofitar la renovació d’aquests contractes per fer millores per a la ciutat”.

Iniciativa també critica que no s’hagi pressionat suficient a la Generalitat per aconseguir les millores que demanen els usuaris de FGC, que la llicència del taxi adaptat no s’ha pogut tirar endavant, ni s’ha estudiat la targeta bonificada pels acompanyants dels titulars de la T-12 o la T-16 ni pels acompanyants de persones amb mobilitat reduïda.

“Ha estat un mandat perdut que manifesta la incapacitat de planificació i la falta de model de ciutat”, sentencia García, qui conclou que “entenem que no saben cap a on anem o la ciutat que volen”.
La formació denuncia que la zona d'esbarjo per gossos de la Zona Nord té un manteniment molt deficient. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes