Muntan (AUP): “L’Ajuntament no pot ser el refugi dels militants del PSC en problemes”
El nomenament com a cap de RH d’una persona imputada encara aixeca cua
Política | 5 de febrer de 2019

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) insisteix en què “col·locar” com a cap de Recursos Humans (RH) una persona imputada per corrupció en el cas Mercuri -un cas de corrupció al voltant de l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos- “no és ètic”. Segons el portaveu de la formació, Jordi Muntan, “l’Ajuntament no pot ser el refugi dels militants del PSC en problemes, no trobem normal delegar funcions a una persona que té imputacions relacionades amb aquestes funcions en una altra administració pública”.

L’Alternativa ha recordat que no és el primer episodi d’aquest tipus durant aquest mandat. Així, Muntan ha recordat que “un conserge que anava a les llistes del PSC ara és tècnic d’infraestructures sense que ningú més pogués optar a aquest càrrec o el germà de la regidora Maria Mas, que també ha passat de ser conserge a treballar al gabinet de Comunicació, sense que hi hagi ni un decret que doni validesa al trasllat”.

A banda, ha insistit que “s’han pagat cursos de formació a càrrecs de confiança, un fet que és il·legal” i que fa uns mesos ja es va nomenar com a gerent de Proursa un regidor socialista de Barberà imputat al cas Pokémon, que finalment va renunciar.

En el cas concret d’aquesta plaça de cap de RH, l’Alternativa no comprèn per què no es va optar o bé per convocar la plaça amb un concurs públic o bé per confiar en un tècnic de la plantilla que ja té la qualificació per exercir aquest lloc de feina: “En canvi, s’opta per una persona de fora que, a més, no té la categoria i, a més, està imputada”.

Davant d’aquesta situació, Muntan ha dit que l’AUP prendre les mesures que consideri oportunes i creu que tots els grups polítics que creuen que hi ha indicis d’irregularitats, tenen l’obligació de “prendre mesures, si no són còmplices”.

VR també és crític amb el govern
Veïns per Rubí (VR) també ha mostrat la seva disconformitat pel nomenament a l’octubre de la nova cap de RH: “És una manca d’ètica total”, ha explicat el portaveu, Antoni García, que considera que és una acció que “va lligada al clientelisme i l’amiguisme, tot això s’ha d’acabar al maig, qualsevol opció de govern de canvi, sigui la que sigui on no estigui el PSC, serà millor o menys dolent que el que hi ha ara”.
Els tres regidors de l'AUP, durant la roda de premsa. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes