Els Gegants de Rubí s’agermanen amb els geganters de Borriana
Cultura | 7 de febrer de 2019

REDACCIÓ
El Gegants de Rubí, el Roc, la Paula, el Galderic, la Laia i l’Orelletes, acompanyats pels membres de la Colla de Geganters de Rubí, van participar el passat cap de setmana al XII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, a Castelló, organitzat en el marc de les festes de Sant Blai. La trobada va servir per iniciar l’agermanament entre les colles de Rubí i d’aquesta localitat castellonenca.

Dissabte va tenir lloc l’Aplec, amb la plantada de gegants i la desfilada de les diverses colles participants pel centre de la localitat. Al matí, mentre els gegants estaven plantats a la plaça de la Mercè, va tenir lloc un taller infantil de cabuts. Un dels moments més emotius va ser el bateig del nou capgròs de Borriana, el Rafelet, acte que va servir per iniciar l’agermanament entre les dues colles, que a partir d’ara col·laboraran en els actes de promoció de la cultura gegantera que organitzi qualsevol de les dues.

Després de la passejada, va tenir lloc la presentació de les colles, els balls de cada colla i el ball conjunt de comiat. L’acte va finalitzar amb una foto de família de les colles de Borriana i Rubí. Diumenge va ser el dia de germanor de les dues colles, amb la participació en diferents actes festius i un dinar de germanor. L’agermanament culminarà a la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de Rubí a la Festa Major de Sant Pere.
Els gegants de Borriana i els de Rubí, durant l’Aplec de la localitat castellonenca. / Marc Albert López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Polèmica entre Rubí i Sant Cugat per la ubicació de l’hospital
Deu dones de B Braun Rubí promouen la ciència i la tecnologia a les escoles
Seguiment desigual de la vaga general convocada pel judici
Dispositiu policial a la zona d’oci de Sant Cugat
Troben una nova plantació de marihuana a Rubí
L’AUP vol reconvertir l’antic camp de golf en un parc