Els Gegants de Rubí s’agermanen amb els geganters de Borriana
Cultura | 7 de febrer de 2019

REDACCIÓ
El Gegants de Rubí, el Roc, la Paula, el Galderic, la Laia i l’Orelletes, acompanyats pels membres de la Colla de Geganters de Rubí, van participar el passat cap de setmana al XII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, a Castelló, organitzat en el marc de les festes de Sant Blai. La trobada va servir per iniciar l’agermanament entre les colles de Rubí i d’aquesta localitat castellonenca.

Dissabte va tenir lloc l’Aplec, amb la plantada de gegants i la desfilada de les diverses colles participants pel centre de la localitat. Al matí, mentre els gegants estaven plantats a la plaça de la Mercè, va tenir lloc un taller infantil de cabuts. Un dels moments més emotius va ser el bateig del nou capgròs de Borriana, el Rafelet, acte que va servir per iniciar l’agermanament entre les dues colles, que a partir d’ara col·laboraran en els actes de promoció de la cultura gegantera que organitzi qualsevol de les dues.

Després de la passejada, va tenir lloc la presentació de les colles, els balls de cada colla i el ball conjunt de comiat. L’acte va finalitzar amb una foto de família de les colles de Borriana i Rubí. Diumenge va ser el dia de germanor de les dues colles, amb la participació en diferents actes festius i un dinar de germanor. L’agermanament culminarà a la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de Rubí a la Festa Major de Sant Pere.
Els gegants de Borriana i els de Rubí, durant l’Aplec de la localitat castellonenca. / Marc Albert López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol