El CST posa en marxa l’hospitalització domiciliària
Actualitat | 7 de febrer de 2019

REDACCIÓ
El Consorci Sanitari de Terrassa (CST), que gestiona l’Hospital de Terrassa, un dels centres hospitalaris de referència per als rubinencs, ha posat en marxa un nou dispositiu assistencial, l’Hospitalització Domiciliària. Aquest servei permet que un pacient que requereix atenció en l’àmbit hospitalari pugui ser atès a casa seva per professionals de l’hospital.

Segons el CST, l’hospitalització a domicili té diversos avantatges respecte a la convencional, com que els pacients poden gaudir de les comoditats del seu domicili, sense renunciar a una atenció mèdica especialitzada. A més, contribueix a una recuperació més ràpida, disminueix el risc d’infeccions hospitalàries, i en malalts d’edat avançada pot evitar situacions potencialment greus, com els períodes de desorientació i agitació, evita els desplaçaments als familiars, per fer l’acompanyament i rebre la informació mèdica i en definitiva aporta millor qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

Tot i estar a casa, el pacient es considera ingressat a l’hospital a tots els efectes, de manera que l’Hospital de Terrassa és el seu responsable i ha de garantir l’eficàcia i la qualitat de l’assistència. En aquest sentit, segons explica el CST, es disposa de tota la infraestructura diagnòstica i terapèutica de l’hospital, i les proves es realitzen de la mateixa manera que es farien per a un malalt ingressat.


Quins tipus de pacients?
L’hospitalització domiciliària està indicada, per exemple, en pacients que estan ingressats en un llit de l’hospital i que, donat que presenten una millora clínica, es considera que poden marxar a casa si se’ls visita i se’ls administra el tractament que precisen, com pot ser tractament antibiòtic endovenós, oxigenoteràpia, etc. També es podrà fer servir en pacients que arriben a Urgències i que, després de ser atesos a l’hospital, poden rebre l’atenció hospitalària a casa; pacients dels Hospitals de Dia que precisarien ingrés a l’hospital si no se’ls anés a visitar i a tractar al domicili; pacients que viuen en llars residencials, que per un procés agut requeririen trasllat i ingrés a l’hospital, o pacients per a qui el seu metge d’atenció primària ha demanat aquesta atenció perquè presenten un procés agut.

Els requeriments per poder optar a l’hospitalització a domicili són que el pacient i familiars estiguin d’acord i pertanyin a l’àrea de referència del Consorci Sanitari de Terrassa (Terrassa, Rubí, Matadepera, Castellbisbal), que el diagnòstic de la patologia que origina l’ingrés estigui ben establert, que el pacient es mantingui estable clínicament i hemodinàmicament i disposi d’una persona que pugui ajudar en les tasques del dia a dia.
Equip del dispositiu assistencial d’hospitalització domiciliària. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol