L'Ajuntament diu que en 3 anys podria consolidar 400 places de la plantilla municipal
El sindicat majoritari denuncia que no s'ha negociat i critica el govern per tractar el consistori com si fos "un cortijo"
Actualitat | 8 de febrer de 2019

REDACCIÓ
La consolidació de la plantilla municipal és un dels grans problemes que tenia l'Ajuntament quan l'actual equip de govern es va fer càrrec del poder. Des de fa anys, es calcula que prop del 90% de la plantilla municipal està en situació precària, un dels índexs més elevats de tot l'estat espanyol, i que únicament els treballadors de la Policia Local són funcionaris, ja que en cap cas poden ser interins.

Tres anys i mig més tard, el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, ha anunciat que l'Ajuntament pretén aprovar un Pla d'Ordenació dels Recursos Humans (PORH), fet que podria significar la consolidació de 409 places de la plantilla municipal en tres anys si s'aprova l'oferta pública d'ocupació. El tinent d'alcalde així ho ha traslladat als grups polítics en una comissió informativa: "Un cop aprovem l'oferta pública d'ocupació tindrem tres anys per convocar les places, acompanyant en tot moment la nostra plantilla amb la formació pertinent per dur a terme un procés transparent amb les màximes garanties". El PORH és un document que s’ha d’aprovar en Junta de Govern.

Per la seva banda, el sindicat majoritari de l'Ajuntament, CCOO, acompanyat pel Sindicat de Funcionaris i Policies (SFP), ha criticat durament a l'Ajuntament per no tenir gens d'interès a negociar el PORH. "No sabem quina és la feina que ha fet el consistori, nosaltres hem demanat treballar en la consolidació de la plantilla municipal i també altres aspectes i l'únic que ens trobem són canvis de lloc de tècnics i decrets de personal quan ja s'han realitzat, mai és un treball conjunt i així no podem funcionar, el que pertoca és fer una taula de negociació", ha explicat Victòria Robles, portaveu sindical.

Robles també ha criticat la gestió de l'Ajuntament en matèria de recursos humans: "Parlem de treballadors i de feina, ens estem juguen els nostres llocs de treball i aquest sistema d'ara col·loco i trec treballadors com si això fos un 'cortijo', no és el que s'ha de fer".

La portaveu sindical també ha avisat que, si el procés de consolidació de la plantilla municipal no es fa de forma negociada, acabarà als tribunals: "Fan el que volen, la taula de consolidació no té cap contingut i s'ha deixat de convocar, no té cap legitimat, hauríem d'anar a judici i guanyaríem, com ja va passar amb la impugnació de l'RLT del 2017".

Per la seva banda, Moisés Rodríguez ha dit que "mai s'ha deixat de donar informació a ningú", tot i que ha reconegut que "potser per les circumstàncies s'ha donat tard", però que la voluntat de consolidació de la plantilla municipal per part del govern "continua intacta".

L'anunci del govern arriba després que fa uns dies la CGT denunciés que la contractació de la cap de Recursos Humans de l'Ajuntament s'havia fet de forma irregular. El sindicat també va fer públic que la persona que ocupa aquest càrrec està imputada pel cas Mercuri per presumpta contractació irregular a l'Ajuntament de Sabadell. Durant aquest mandat, hi ha hagut fins a cinc caps diferents de Recursos Humans.
El regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat
Investiguen un menor que conduïa una moto sense carnet i va atropellar una dona al carrer Cervantes