Els Premis Santa Águeda arriben a la 16a edició reconeixent l’aportació de les dones a la societat
Cultura | 11 de febrer de 2019

NÚRIA JULIÀ FOSAS
El lliurament dels Premis Santa Águeda, que enguany arribaven a la 16 a edició, va tenir lloc dissabte passat a la Biblioteca Mestre Martí Tauler. Aquest any, el Centro Aragonés ha reconegut un total de cinc dones rubinenques, destacades en diferents àmbits de la societat, en un acte que va omplir l’auditori de la Biblioteca.

El president del Centro Aragonés, Francisco García, i la vicepresidenta de l’entitat, Helena Facendeiro, van presidir l’entrega de premis, un acte que va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i de diversos regidors.

Al parlament inaugural, es va recordar que la societat actual no és conscient del paper de les dones en la societat i que continuen existint moltes desigualtats que, amb un esforç conjunt per part de dones i homes, es treballaria per una societat més justa. També es va ressaltar el paper actiu que juga el Centro Aragonés en la vida cultural de Rubí i la sensibilitat i dedicació que traslladen en la realització d’actes tan emotius com el lliurament dels Premis Santa Águeda.


Montse Masip, guardonada en la categoria social, va emocionar a tots amb les seves paraules d’agraïment, explicant la història de la seva filla Maria i acabant-lo amb una metàfora molt especial i amb la veu entretallada.

Rosalia Franquesa va prendre el relleu recollint el premi de la categoria empresarial, per la seva tasca al capdavant de Viatges Franquesa. En el seu discurs, va explicar l’experiència i els seus inicis en un món, el dels transports, majoritàriament representat per homes i en el qual les dificultats les ha superat amb actitud i valentia.

En esports, la jove Aida Esteve va recordar la importància de la igualtat en el futbol i va dedicar el premi a la seva família i les amistats, per donar pas a la categoria cultural, que va recollir Montse Marcet, qui va recordar la seva mare i va regalar al públic una breu lectura d’un llibre sobre la figura de Santa Águeda, en el qual va referir que “la unió de la cultura institucional i la popular, és la que ens ha d’apropar i no diferenciar-nos”.

El punt final de l’entrega va arribar amb la categoria de comunicació, amb Lídia Martín, redactora i presentadora de Ràdio Rubí, qui va parlar de la importància de tots els mitjans de comunicació i de la dificultat de compaginar la professió amb la vida personal.

Després d’una foto de família de les homenatjades, juntament amb les autoritats i representants del Centro Aragonés, el grup Somontano va oferir als presents unes jotes que, juntament amb un berenar, van posar el punt final a l’acte.
Les guanyadores dels guardons, amb l'alcaldessa i el representant de l'entitat aragonesa. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Mor un motociclista rubinenc després de xocar contra un cotxe a Sant Muç
El bar Sant Patrick’s, afectat per un petit incendi
Preocupació a Sant Jordi Parc per les trobades nocturnes de joves a una nau abandonada
L'Ajuntament començarà a planificar la construcció d'una nova piscina municipal d'estiu
Rubí registra una norantena d’incidències per la tempesta
Reconeixement als alumnes rubinencs amb millors notes a la Selectivitat