El Sindicat de Llogaters s’incorpora a la Mesa pel dret a l’habitatge
Actualitat | 11 de febrer de 2019

REDACCIÓ
El Sindicat de Llogaters s’ha incorporat a la Mesa pel dret a l’habitatge a la darrera sessió d’aquest òrgan, que està integrat per Ajuntament, partits polítics i entitats que treballen en aquest àmbit. La reunió, que va tenir lloc dijous passat, va significar l’ampliació d’aquest fòrum amb la participació del Sindicat de Llogaters.

Per a la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, “és important sumar veus en una qüestió tan vital com l’habitatge. És necessari comptar amb tothom per poder fer front a les noves necessitats i situacions que ens anem trobant.”

Durant la trobada, també es va formalitzar la revisió de les bases del Programa de captació d’habitatges privats buits al municipi per ser destinats a lloguer social. A partir d’ara, no hi haurà cap termini per als propietaris que vulguin presentar les seves sol·licituds, ja que la convocatòria restarà oberta de manera permanent. A més, s’incrementa el preu de renda que Proursa pagarà als propietaris dels pisos cedits i es passa dels 7,5 euros/m2 a 8,89 euros/m2. El topall actual de 600 euros mensuals també desapareix. A més, s’amplia l’aportació de Proursa per a possibles reformes dels 12.000 euros fins als 18.000 euros.

A la reunió també es van exposar els projectes d’adaptació d’uns locals propietat de Proursa al carrer de Belchite com a espai d’emergència temporal per acollir famílies que han hagut d’abandonar el seu habitatge, així com també s’ha presentat la promoció d’habitatges de protecció oficial per a joves al carrer de Maria Aurèlia Capmany.

Pisos buits a Rubí
El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí està treballant per tal d’establir quants pisos buits hi ha a Rubí. En un primer moment, s’havien comptabilitzat 4.368, fent servir dades de l’impost de les escombraries, però s’ha comprovat que aquest sistema no és exacte. Per aquest motiu, actualment el consistori ha començat a fer un reconeixement físic en aquests immobles i tot i que encara no s’ha inspeccionat tota la ciutat, els càlculs aproximats que es fan de moment és que la xifra de pisos buits a la ciutat estaria per sota dels 3.000.
La Mesa del dret a l'habitatge es va reunir al Rubí Forma. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa
El cap de la Policia Local i l’excap de Protecció Civil de Rubí, reconeguts pels Mossos d’Esquadra
La fideuà d’Esquerra Republicana aplega més de 200 persones a Ca n’Oriol