Cartes de la ciutadania
Opinió | 15 de febrer de 2019

Ciutadania
A la Núria Julià
La teva carta del dia 25 de gener publicada en aquest diari, en la qual em felicitaves per l’homenatge que em van fer al Casal de Gent Gran de Rubí, em va omplir de goig i em va fer molt feliç. Gràcies. Ja sé que en moltes ocasions m’has demostrat la teva estima i gratitud pels anys viscuts al Col·legi Regina Carmeli, tu d’alumna i jo de mestra de català. És veritat que varen ser uns anys preciosos. La llengua catalana reviscolava i era un plaer tenir-vos de deixebles per l’entusiasme i el gran interès que demostràveu per aprendre-la.

Tu eres especial. Eres una nena inquieta amb moltes ganes de saber-ho tot, intel·ligent i molt treballadora, també creativa, cosa que demostraves en les teves redaccions on la teva imaginació volava i et transportava lluny. Ara en gaudeixes dels resultats: has estudiat, treballes en el què t’agrada, has escrit dos llibres i has format una família estupenda.

Mira, són moltes, moltíssimes les satisfaccions que m’ha proporcionat ser mestra de català, una d’elles és haver tingut l’oportunitat d’haver-te conegut, de petita i de gran, continuant amb la bona relació que tenim.

Gràcies pel teu reconeixement i també pel de totes les alumnes (que són moltes) que van passar per les meves aules i que també com tu, encara sóc per a elles la “senyoreta Lola”.
Una abraçada.
Dolors Mumany i Alonso


Xarxa de lavabos

Llegeixo amb satisfacció en el Diari de Rubí d’aquesta data a la pagina 7 l’aprovació d’una xarxa de lavabos públics a Rubí que jo mateix vaig sol·licitar fa mesos en una altra carta escrita al Diari de Rubí.

En aquesta carta també comptava la possibilitat de millorar o modernitzar la Plaça Pearson que ha quedat desfasada per l’actualitat, recordant que en aquesta plaça ja existien lavabos públics en els anys seixanta.

Només pretenc agrair al consistori que l’hagi tingut en compte, fins i tot encara que no tingui res a veure el meu escrit.

M’atreveixo a proposar una altra idea particular sense ànim de criticar, proposo tallar el trànsit al carrer Goya, ja que no hi ha portals d’entrada en cap edifici de l’esmentat carrer.

Sense més, una salutació a tot Rubí i moltes gràcies per la seva iniciativa.
José Hinojo Navarro


Recortes y despilfarro en la sanidad pública

Una señora que sufre varices en las piernas fue visitada en el CAP de Rubí y derivada al Consorci Sanitari de Terrassa. Era la primera semana de octubre del año 2017. El 27 de noviembre la llamaron para un análisis y un electro y el 29 tuvo visita con el anestesista. Nos dijeron que ya nos avisarían por carta.

En abril del 2018, cuando ya llegaba el calor y tenía que recurrir a las medias de compresión, fui a la planta tercera para saber cómo estaba el tema. Me dijeron que seguía en lista de espera y que nos avisarían. Esperando y sufriendo todo el año.

En enero de 2019 fuimos a visitar a un familiar y nos acercamos al mostrador de la planta tercera de nuevo para tener noticias del procesa. Las palabras textuales de la señora del Consorcio Sanitario de Terrassa fueron que como habían caducado las pruebas, teníamos que empezar de nuevo y que ya recibiríamos una carta para repetir los análisis y las visitas al cardiólogo y el anestesista.

Un despilfarro de dinero y un retraso que está haciendo sufrir al paciente con dolor y viajes hasta el Hospital.
S. López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar