Els plans d’ocupació donen feina a una seixantena de rubinencs
Economia | 26 de febrer de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí ha contractat 61 persones per fer diverses tasques a l’administració a través de dos plans d’ocupació ─‘Treball i Formació’ i ‘Enfeina’t’─, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquestes contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada amb una jornada completa, pretenen oferir experiència laboral a aquests rubinencs i evitar-ne el risc d’exclusió social.

El pla d’ocupació ‘Treball i Formació’ ha donat feina a 50 persones (13 dones i 37 homes) en la categoria d’operari de manteniment i jardineria. En el cas de l’Enfeina’t ha donat feina a 11 persones (4 operaris de manteniment i jardineria i 7 administratius). Totes aquestes persones van començar a treballar entre el 31 de gener i el 20 de febrer. El mes de març, es contractaran 13 persones més a través d’un pla d’ocupació de la Diputació.

Els nous treballadors i treballadores contactats responen a diferents perfils: homes i dones preferentment de més de 45 anys que no reben cap prestació (19 tenen un contracte de 6 mesos i 8 més d’un any de durada); persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (12 amb un contacte de 6 mesos i 2 amb un contracte d’un any); i dones ─algunes víctimes de violència de gènere─, totes amb contactes d’un any.

Per aquesta edició del programa ‘Treball i Formació’, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya atorga a l’Ajuntament de Rubí una subvenció de 696.703,52 euros, que es complementa amb l’aportació de 151.699,79 euros de l’Ajuntament. En el cas del programa ‘Enfeina’t’, el SOC ofereix al consistori una subvenció de 307.757,67 euros, als quals cal sumar l’aportació municipal de 8.980,93 euros.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va donar la benvinguda als treballadors dilluns i va destacar que “amb aquests plans d’ocupació, que al llarg de tot el mandat han donat feina a 261 persones, s’aconsegueix la reinserció de rubinencs al mercat laboral amb dificultats especials per trobar feina, com ara els majors de 45 anys o les dones”.

Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha assegurat que el govern local aposta decididament per les polítiques d’ocupació, mentre que el regidor d’Obra Pública, Juan López, ha traslladat als assistents la seva convicció que “la ciutat estarà més neta gràcies a la feina de tots els nous treballadors i treballadores”.
Les autoritats van fer una rebuda als beneficiaris dels plans d'ocupació. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats