El Rubí Brilla es mostra a la Fira Internacional Genera, sobre transició energètica i autoconsum
Actualitat | 5 de març de 2019

REDACCIÓ
Imatge de la Fira Genera.
El projecte Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí ha estat una de les experiències d’èxit exposades en el marc del Genera, la Fira Internacional d'Energia i Medi Ambient que tracta sobre la transició energètica i l’autoconsum i que està organitzada per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDEA) en col·laboració amb IFEMA.

Aquest any, l'oferta i activitats de Genera ha estat marcada pel nou escenari que afavoreix l’aprovació d’un reial decret que ha de permetre rellançar l'autoconsum energètic i obrir noves perspectives per al desenvolupament del sector de les energies netes. Paral·lelament a l’oferta comercial, Genera ha proposat un programa de jornades tècniques sobre temes d'actualitat del sector de la mà d’entitats i associacions especialment rellevants en l’àmbit de les energies renovables i l'eficiència energètica de tot el món.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha assenyalat que “el Rubí Brilla va més enllà d’un projecte municipal: és una manera d’entendre la sostenibilitat i l’eficiència energètica que crea admiració a tot arreu”.

Durant la seva intervenció, el director de l’Àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Jordi Núñez, ha resumit els àmbits d’actuació del Rubí Brilla posant especial èmfasi en el caràcter industrial de Rubí i el fet que els Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) generen el 40% del consum energètic de la ciutat i en el projecte 50/50 que aconsegueix implicar tota la comunitat educativa en l’estalvi energètic.

Núñez ha explicat que abans d’aplicar mesures d’autoconsum, el Rubí Brilla promou l’estalvi d’energia a partir de mesures sense cost que permeten obtenir finançament per a noves mesures d’estalvi. “L’energia és responsabilitat de tots i l’autoconsum no és la primera solució”, ha conclòs.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid