El Consell de Joventut tria Rubí per presentar la guia de prevenció del suïcidi juvenil
Actualitat | 6 de març de 2019

REDACCIÓ
El Consell Nacional de Joventut de Catalunya fa unes setmanes que va publicar una guia de prevenció del suïcidi juvenil sota el títol ‘Encarem el suïcidi juvenil’. La Biblioteca de Rubí ha acollit per primera vegada la publicació d’aquestes pautes que “presenta una radiografia sobre el tema, aborda la part d’acompanyament en el dol i fa èmfasi en la prevenció del suïcidi, incidint en la salut mental i emocional”, ha explicat Carles Pericas, secretari de Salut del Consell.

Segons les darreres dades del 2016, el suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre els joves d’entre 15 i 34 anys i es van produir a Catalunya, durant el mateix any 491 suïcidis juvenils, gairebé cada 5 dies. També es calcula que el 90% de les persones que se suïciden presenten una afectació de la salut mental.

Entre els ponents de la taula rodona de la presentació, hi havia Cecilia Borràs, de l’Associació Després del Suïcidi, que va explicar el suïdidi “pertorba tothom perquè és una mort incomprensible i està carregada d’estigmes i tabús”. La psiquiatra Anna Plaza, que també va participar en la taula rodona va identificar factors de risc, com ara la discriminació “per homofòbia i la xenofòbia” i especialment “l’aïllament social”.
Ponents de la presentació de la guia. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar