Manifestació feminista durant la jornada de vaga
Actualitat | 7 de març de 2019

REDACCIÓ
Coincidint amb la jornada de vaga de dones, convocada per aquest divendres 8 de març, l’assemblea feminista ha convocat una manifestació feminista durant la tarda.

Sortirà des de la rambla del Ferrocarril a les 19 hores i les organitzadores demanen a les assistents que vesteixin de negre i portin mocadors de color lila. A més, demanen als homes que vulguin manifestar-se que ho facin a les files del darrere de la marxa, per tal que l’encapçalament de la mobilització sigui protagonitzat únicament per dones.

La manifestació també coincideix amb la jornada de vaga prevista per aquest divendres i que pretén denunciar la bretxa salarial –a Catalunya els homes cobren de mitjana 6.000 euros més a l’any que les dones–, la doble jornada laboral a la qual moltes dones es veuen obligades i la violència masclista.

En la vaga d’aquest 2019, que es repetirà arreu del territori de l’estat espanyol, es fa una especial incidència no només en la vaga laboral, sinó també en la vaga de cures, consum i educació. En el cas de les cures, la vaga pretén visibilitzar unes tasques no reconegudes i que dificulten la vida laboral i la independència de les dones.

A Catalunya, la vaga ha estat convocada per l’Intersindical-CSC, CGT, USTEC, COS i UGT, que dona llibertat per fer dues hores d’aturada, però també proporciona cobertura per una jornada completa de vaga. En el cas de Comissions Obreres, ha optat per fer únicament una aturada de 2 hores.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol