El Comitè de Vaga 8M Rubí boicoteja l'acte institucional del Dia de la Dona: "No es feminismo, és postureo"
Actualitat | 8 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
La plaça Pere Aguilera ha acollit l'acte i la protesta. / C.c
El Comitè de Vaga Feminista a Rubí ha boicotejat l'acte institucional del Dia de la Dona, que ha tingut lloc aquest migdia. Amb una sorollosa xiulada i crits com "No es feminismo, es postureo" o "El Ayuntamiento es machista", les participants han impedit que la lectura del manifest per part de l'alcaldessa i regidores d'altres formacions polítiques se sentís amb normalitat.

Les manifestants han criticat les polítiques d'igualtat de l'Ajuntament, i han reiterat que la vaga d'aquest divendres és una vaga contra el masclisme, el capitalisme i el racisme. Membres de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament han explicat que l'Ajuntament té el pla d'igualtat caducat des de fa un any, que no fan efectives les polítiques d'igualtat i que el servei d'igualtat no compta amb els suficients recursos humans. També han criticat que encara no s'ha fet donació dels diners de la vaga del 8 de març passat a l'entitat Helia Dones, que treballa per donar suport a dones víctimes de violència de gènere.

Malgrat els crits i les xiulades, les regidores han llegit com han pogut el manifest. Durant el seu torn d'intervenció, l'alcaldessa, Ana M. Martínez, ha interpel·lat les manifestants: "Esteu fent una mica el ridícul" i ha afirmat que "la veritat és que donar aquest exemple el dia que reivindiquem els drets de les dones a mi em fa sentir molt trista. Quin mal exemple", el que encara ha agitat més els ànims a la plaça, on hi havia unes 500 persones, entre manifestants i persones que havien anat a l'acte institucional.

Efectius de la Policia Local han reclamat més presència policial, davant alguns moments de tensió, quan les manifestants han volgut situar-se davant la porta de l'Ajuntament. Un cop finalitzada la lectura, tant el Comitè de Vaga 8M com la secció de CCOO han marxat, cada grup a continuar amb les seves activitats programades per la jornada de vaga.

Pel que fa al contingut del Manifest, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, el text convidava a sumar-se a la vaga feminista organitzada pels diferents col·lectius feministes, organitzacions socials i sindicals, en tots els seus vessants: vaga de cures, de consum, laboral, educativa, contra les violències i el racisme. El document també reivindicava una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes.

Manifestació a la tarda
Al llarg del matí el Comitè de Vaga del 8M ha dut a terme diverses accions, que continuaran durant la tarda i que culminaran en la manifestació que han convocat per aquesta tarda a les 19 h a la Rambla del Ferrocarril. L'organització ha demanat anar vestides de negre i amb alguna peça lila i que els homes que participin vagin darrere.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar