El Comitè de Vaga 8M Rubí boicoteja l'acte institucional del Dia de la Dona: "No es feminismo, és postureo"
Actualitat | 8 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
La plaça Pere Aguilera ha acollit l'acte i la protesta. / C.c
El Comitè de Vaga Feminista a Rubí ha boicotejat l'acte institucional del Dia de la Dona, que ha tingut lloc aquest migdia. Amb una sorollosa xiulada i crits com "No es feminismo, es postureo" o "El Ayuntamiento es machista", les participants han impedit que la lectura del manifest per part de l'alcaldessa i regidores d'altres formacions polítiques se sentís amb normalitat.

Les manifestants han criticat les polítiques d'igualtat de l'Ajuntament, i han reiterat que la vaga d'aquest divendres és una vaga contra el masclisme, el capitalisme i el racisme. Membres de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament han explicat que l'Ajuntament té el pla d'igualtat caducat des de fa un any, que no fan efectives les polítiques d'igualtat i que el servei d'igualtat no compta amb els suficients recursos humans. També han criticat que encara no s'ha fet donació dels diners de la vaga del 8 de març passat a l'entitat Helia Dones, que treballa per donar suport a dones víctimes de violència de gènere.

Malgrat els crits i les xiulades, les regidores han llegit com han pogut el manifest. Durant el seu torn d'intervenció, l'alcaldessa, Ana M. Martínez, ha interpel·lat les manifestants: "Esteu fent una mica el ridícul" i ha afirmat que "la veritat és que donar aquest exemple el dia que reivindiquem els drets de les dones a mi em fa sentir molt trista. Quin mal exemple", el que encara ha agitat més els ànims a la plaça, on hi havia unes 500 persones, entre manifestants i persones que havien anat a l'acte institucional.

Efectius de la Policia Local han reclamat més presència policial, davant alguns moments de tensió, quan les manifestants han volgut situar-se davant la porta de l'Ajuntament. Un cop finalitzada la lectura, tant el Comitè de Vaga 8M com la secció de CCOO han marxat, cada grup a continuar amb les seves activitats programades per la jornada de vaga.

Pel que fa al contingut del Manifest, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, el text convidava a sumar-se a la vaga feminista organitzada pels diferents col·lectius feministes, organitzacions socials i sindicals, en tots els seus vessants: vaga de cures, de consum, laboral, educativa, contra les violències i el racisme. El document també reivindicava una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes.

Manifestació a la tarda
Al llarg del matí el Comitè de Vaga del 8M ha dut a terme diverses accions, que continuaran durant la tarda i que culminaran en la manifestació que han convocat per aquesta tarda a les 19 h a la Rambla del Ferrocarril. L'organització ha demanat anar vestides de negre i amb alguna peça lila i que els homes que participin vagin darrere.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid