Protagonisme femení dels festivals musicals locals
Cultura | 11 de març de 2019

REDACCIÓ
Coincidint amb el Dia de la Dona, Rubí va acollir dos festivals musicals amb les dones com a grans protagonistes: el No Woman No Fest i el FemPop.

El festival musical FemPop va tenir lloc el diumenge i va comptar amb les actuacions de les artistes Liz Lawrence, Eliza Shaddad i Aisha Burns, que van congregar prop de 200 persones al pati de l’Ateneu.
En paral·lel a l’actuació musical, tres artistes rubinenques van exposar les seves obres: Anna Tamayo, Marta Romero i Zisis.

Per la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, “és interessant poder comptar amb una activitat cultural de tanta qualitat que, a més, posa de relleu la situació de desigualtat que pateixen les dones en el món de la música”. És el primer cop que Rubí acull aquest festival musical, que vol denunciar precisament aquesta situació de desigualtat.

D’altra banda, el dissabte va tenir lloc al Celler el festival No Woman No Fest, impulsat per La SoniK, un festival multidisciplinari en què no només es va poder gaudir d’actuacions musicals, sinó també d’exposicions de pintura, poesia i fotografia. A més, també es va oferir una taula rodona sobre les dones migrants.
Eliza Shaddad, durant la seva actuació al FemPop. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar