JxRubí proposa incorporar al parc d’habitatge públic els edificis inacabats propietat dels bancs
Política | 12 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
Junts per Rubí (JxRubí) ha presentat les propostes de la seva formació de cara a les eleccions municipals per solucionar el problema de l’habitatge a la ciutat. Entre aquestes, hi ha que l’Ajuntament faci servir el dret de tanteig i retracte per adquirir els edificis inacabats que hi ha a la ciutat i que han passat a ser propietat dels bancs per incorporar-los al parc d’habitatge públic.

Segons Jaume Buscallà, alcaldable de JxRubí, a la ciutat hi ha, com a mínim, una desena de blocs de pisos que les constructores no han finalitzat repartits per diferents barris. Buscallà considera que el consistori podria adquirir aquests edificis per destinar-los a habitatge públic de lloguer o compra.

Des de Junts per Rubí s’apunta que algunes d’aquestes promocions tot i estar molt avançades no s’han acabat per qüestions d’accessibilitat o d’eficiència energètica, que els tècnics municipals podrien resoldre. Per Buscallà, el fet que l’edifici ja estigui començat a construir, abarateix els costos de l’adquisició i evita el tràmit de la llicència d’obres. A més, assenyala que la proposta serviria per solucionar la manca d’habitatge a la ciutat, i de retruc, per millorar la imatge i estètica de l’espai públic, amb l’acabament d’edificis a mig construir, i per millorar la seguretat, evitant situacions d’incivisme al voltant o a l’interior d’aquests blocs.

Per Junts per Rubí, la ciutat hauria de comptar l’any 2030 amb un parc mínim del 15% d’habitatge públic per facilitar l’accés a l’habitatge a tothom.
Jaume Buscallà, alcaldable de Junts per Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid