JxRubí proposa incorporar al parc d’habitatge públic els edificis inacabats propietat dels bancs
Política | 12 de març de 2019

CRISTINA CARRASCO
Junts per Rubí (JxRubí) ha presentat les propostes de la seva formació de cara a les eleccions municipals per solucionar el problema de l’habitatge a la ciutat. Entre aquestes, hi ha que l’Ajuntament faci servir el dret de tanteig i retracte per adquirir els edificis inacabats que hi ha a la ciutat i que han passat a ser propietat dels bancs per incorporar-los al parc d’habitatge públic.

Segons Jaume Buscallà, alcaldable de JxRubí, a la ciutat hi ha, com a mínim, una desena de blocs de pisos que les constructores no han finalitzat repartits per diferents barris. Buscallà considera que el consistori podria adquirir aquests edificis per destinar-los a habitatge públic de lloguer o compra.

Des de Junts per Rubí s’apunta que algunes d’aquestes promocions tot i estar molt avançades no s’han acabat per qüestions d’accessibilitat o d’eficiència energètica, que els tècnics municipals podrien resoldre. Per Buscallà, el fet que l’edifici ja estigui començat a construir, abarateix els costos de l’adquisició i evita el tràmit de la llicència d’obres. A més, assenyala que la proposta serviria per solucionar la manca d’habitatge a la ciutat, i de retruc, per millorar la imatge i estètica de l’espai públic, amb l’acabament d’edificis a mig construir, i per millorar la seguretat, evitant situacions d’incivisme al voltant o a l’interior d’aquests blocs.

Per Junts per Rubí, la ciutat hauria de comptar l’any 2030 amb un parc mínim del 15% d’habitatge públic per facilitar l’accés a l’habitatge a tothom.
Jaume Buscallà, alcaldable de Junts per Rubí.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar