Una quarantena de persones assisteixen a la presentació d’un llibre sobre Junqueras
Política | 13 de març de 2019

MARTA CABRERA
“Ha arribat el moment en què l’hegemonia nacionalista majoritària a Catalunya durant dècades sigui substituïda per una hegemonia republicana que impregni de valors que connecten amb el conjunt del país”. Aquesta és una de les reflexions que Sergi Sol, estret col·laborador d’Oriol Junqueras, recull en el seu llibre sobre la figura del president d’Esquerra Republicana titulat ‘Fins que siguem lliures’.

La presentació de l’obra va tenir lloc el dimarts a la tarda a l’Ateneu amb la participació d’una quarantena de persones, que van omplir la sala. A més de l’autor, també va comptar amb la presència d’un dels amics personals de Junqueras, Maxi Calero, qui considera que la situació que estan vivint els líders independentistes és “injusta” i que “la justícia espanyola és hereva del franquisme i seguirà sent franquista”.

El llibre relata anècdotes i experiències que Sergi Sol ha compartit amb l’exvicepresident del govern, en presó preventiva des de fa més d’un any. L’autor va viure amb ell alguns dels moments clau del procés, com les manifestacions del 20 de setembre, el referèndum de l’1 d’octubre o la posterior declaració d’independència suspesa al Parlament. També inclou anècdotes i històries més personals i algunes reflexions actuals de Junqueras. “Sempre diu que la República l’aconseguirem quan siguem capaços de guanyar en llocs com Rubí i per primer cop això és possible amb la candidatura de Xavier Corbera”, va afirmar Sol.
Maxi Calero, amic personal de Junqueras, i Sergi Sol, autor d’un llibre amb reflexions sobre el president d’Esquerra. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid