‘Italino Grand Hotel’, de la companyia La Tal, s’estrena aquest diumenge a La Sala
Cultura | 14 de març de 2019

REDACCIÓ
La companyia rubinenca La Tal, reconeguda i premiada internacionalment, estrenarà aquest diumenge 17 de març al teatre municipal La Sala el seu nou espectacle ‘Italino Grand Hotel’. Després d’anys sense estrenar a casa, La Tal torna a presentar una de les seves creacions al públic rubinenc i ho farà en el marc de la temporada d’espectacles per a un públic familiar que organitza La Xarxa Rubí.

‘Italino Grand Hotel’ és una idea original de Jordi Magdaleno, qui dona vida al protagonista de l’obra, i està dirigida per Tolo Ferrà, en el primer muntatge en el qual treballen junts. Es tracta d’una història “tendre i còmica alhora”, segons explica el mateix Magdaleno, qui confessa que per ell està sent tot un repte, ja que està sol a l’escenari.

L’obra situa l’espectador en la bugaderia d’un gran hotel de Nova York, a l’últim soterrani de l’edifici. Allà hi treballa un personatge solitari, que es passa el dia rebent els llençols bruts, que renta, planxa i perfuma, per tornar-los després. Viu i somia entre ells i amaga la solitud conversant amb les màquines de la bugaderia i jugant amb la seva ombra. La seva connexió amb el món és a través dels altaveus de les màquines per on els treballadors de l’hotel es comuniquen amb ell. Hi ha dues veus que el salven del tedi i la indiferència, una amb la qual comparteix camaraderia, humor, confidències i una altra tendra, dolça, plena de llum, que és una promesa d’amor.

La funció tindrà lloc diumenge a les 18.30 hores i el preu de l’entrada és de només 5 euros per als socis de La Xarxa i de 6 euros per als no socis.
Una imatge d’aquest muntatge familiar. / Cèsar Font
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid