Recuperar espais verds
Editorial | 15 de març de 2019

REDACCIÓ
Fa uns dies l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) va posar sobre la taula una proposta interessant, que va ser ratificada al Ple per una àmplia majoria: recuperar els terrenys del camp de golf per fer un parc urbà per al gaudi de la ciutadania de Rubí i Sant Cugat.

La proposta, que també es debatrà al Ple de Sant Cugat, arriba quan fa gairebé un any que l’empresa que s’encarregava de gestionar el camp de golf va fer fallida, i per tant actualment l’espai està abandonat. No estem parlant d’un espai petit o menor, sinó de més de 80 hectàrees, molt més gran que el parc de Ca n’Oriol, que en té prop de 50.

Com la zona està completament abandonada, molts veïns ja usen els camins de l’antic camp per passejar i gaudir d’aquest espai natural, que a poc a poc va recuperant el terreny conquerit a principis dels anys 90 pel camp de golf, quan l’Incasòl va cedir els terrenys a la Federació Catalana de Golf perquè obrís el primer equipament públic d’aquestes característiques.

De fet, l’obertura va comportar certa polèmica, en part perquè molts veïns rubinencs es van mobilitzar per evitar-ho. No ho van aconseguir i, posteriorment, la Federació Catalana de Golf va incomplir molts dels compromisos als quals havia arribat amb els ajuntaments i l’Incasòl per a la cessió de l’espai.

Gairebé 30 anys més tard, i després de quedar demostrar que el camp és totalment inviable –és el segon cop que fa fallida–, el més intel·ligent és agafar la proposta de l’AUP i entre l’Ajuntament de Rubí i Sant Cugat intentar donar-li forma. No serà fàcil, ja que els terrenys són de l’Incasòl i estan cedits a la Federació Catalana de Golf.

Val la pena arremangar-se i intentar recuperar aquest espai per a la ciutadania, especialment en el cas de Rubí, que té una pressió urbanística elevada i pocs espais verds accessibles més enllà del parc de Ca n’Oriol, que a més connecta amb l’antic camp de golf. Pot ser una magnífica oportunitat per recuperar espais verds. Amb una inversió mínima, perquè la majoria de camins ja estan fets i només caldria un manteniment que es pot fer de forma mancomunada amb Sant Cugat, i els avantatges serien màxims: més d’un centenar d’hectàrees de zona verda a tocar de Rubí sumant els dos parcs. La ciutat i els rubinencs i rubinenques se’n beneficiarien.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar