Una mostra d'edRa al Celler vol fer visible el conflicte del Sàhara Occidental
Cultura | 15 de març de 2019

REDACCIÓ
Alumnes de diferents cicles formatius de l'Escola d'Art i Disseny de Rubí (edRa) han creat una exposició sobre la situació del Sàhara Occidental. La intenció dels artistes és fer visible el conflicte polític i social que hi ha en aquest territori, un dels pocs al món que no ha estat oficialment descolonitzat.

L'exposició, que té per títol 'Sàhara visible' es pot visitar a la Sala Cèsar Martinell del Celler fins al 5 d'abril i consta de catorze espais on conviuen obres de diferents disciplines. Hi ha instal·lacions, projeccions, escultures i zones interactives, així com col·laboracions en vídeo d'alumnes de l'institut Duc de Montblanc.

El Sàhara Occidental és un territori ocupat pel Marroc des que Espanya va abandonar la colònia el 1975. Fa més de 40 anys que milers de sahrauis estan desplaçats a Algèria, on malviuen en camps de refugiats i continuen esperant una resolució al conflicte territorial. Aquesta és precisament la situació al voltant de la qual reflexionen les obres després d'una tasca de sensibilització i documentació per part dels alumnes, que ha inclòs tallers, xerrades i fins i tot la visita d'un pis per a infants saharauis a Sant Cugat.

L'exposició, que es va inaugurar ahir, s'emmarca en els actes programats en la trobada Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc a Rubí la primera setmana d'abril i que, entre altres, oferirà diverses activitats relacionades amb la mostra d'edRa.
L'exposició es pot visitar al Celler fins al 5 d'abril. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament repartirà ‘clakis’ gratuïts per fomentar el reciclatge d’oli de cuina
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
Irregularitats i incompliments del camp de golf de Can Sant Joan
Beret, Lola Índigo, Danny Ocean, Aitana i Ana Guerra, entre els artistes del Festival Primavera Pop
Ana M. Martínez omple La Sala en la presentació de la seva candidatura amb Miquel Iceta
L’ANC organitza autocars per anar a la manifestació de Madrid