La Rambla del Ferrocarril acollirà una jornada que mostrarà tota l’oferta formativa d’FP de la ciutat
Economia | 22 de març de 2019

REDACCIÓ
Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) integrada de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada el pròxim 26 de març. La jornada, que arriba a la cinquena edició, es trasllada aquest any a la rambla del Ferrocarril on s’instal·laran tres carpes obertes al públic entre les 9 i les 19 hores.

La carpa més gran serà l’espai de la fira que mostrarà l’oferta d’FP dels centres participants, mentre que a les dues carpes més petites s’oferiran tallers i xerrades. Per participar-hi cal fer una inscripció que es pot formalitzar prèviament a través del web rubiforma.cat o el mateix dia de la jornada.

La jornada arrencarà a les 9.30 hores amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana M. Martínez. A les 10 hores, l’Aliança per a l’FP Dual oferirà la xerrada ‘FP Dual: La meva experiència’. A les 11 hores, nois i noies que han estudiat formació professional explicaran la seva experiència en una taula rodona.

Carme Martínez-Roca, professora d’orientació professional de la UAB, parlarà a les 12.15 hores sobre les opcions de l’alumnat un cop acaba secundària a la xerrada ‘Què en trec ara, d’estudiar?’. A les 13.30 hores, Anna Pajarón, responsable del Departament de Projectes Internacionals de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i Arés Riart, coordinadora de La Víbria Intercultural parlaran de les ‘Oportunitats de mobilitat a l’estranger’.

A la tarda, les xerrades es reprendran a les 16.30 hores amb una taula rodona d’empresaris i empresàries de Rubí sota el títol ‘Descobreix el món laboral i salta-hi’. L’última xerrada del dia anirà a càrrec de David Codina mestre de primària, d’ESO i de Batxillerat que reflexionarà sobre ‘No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles’.

“La formació professional és un dels puntals del Rubí Forma amb xifres d’inserció laboral molt altes. Aquest any amb la nova ubicació a la rambla del Ferrocarril busquem atraure, a més d’estudiants, tothom que estigui pensant a reorientar o millorar el seu futur professional”, diu el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Durant tot el dia, les persones que visitin les carpes tindran accés a l’oferta formativa de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col·legi Regina Carmeli, Escola d’Art i Disseny, Escola d’Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d’Idiomes de Rubí, institut JV Foix, institut L’Estatut, Institut La Serreta, institut de Terrassa, Joviat FP Integrada, PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.


Tallers i activitats paral·leles
A més de les xerrades i els stands dels diferents centres formatius, durant tot el dia hi ha previst un programa d’activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada: demostració de perruqueria, a càrrec de La Serreta (10 i 13.15 hores); taller: ‘Posa’t en forma’, a càrrec del Cicle Formatiu Grau Superior (CFGS) de condicionament físic del Col·legi Regina Carmeli (10.45 i 13 hores); taller V Jing, música interactiva, a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny (11 i 15 hores); taller de Modelisme industrial, a càrrec del CFGS de modelisme industrial del Col·legi Regina Carmeli (11.20 h); taller de Serigrafia MousePad, a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny (11.40 hores); taller d’hàbits saludables ‘Aprenem a cuidar-nos’ a càrrec de Laia Oulego i Raquel Garrido, infermeres del CAP Mútua de Rubí (12 hores); taller de patinatge de l’Escola Mare de Déu de Montserrat (16 hores); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l’actriu Lucía Torres (16.30 hores); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 hores); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També hi ha previst un taller sobre la reproducció d’una planta a partir d’un esqueix a càrrec de la Font del Ferro (de 10 a 12 hores), un taller de robòtica a càrrec de l’alumnat d’ESO de l’Escola Montserrat (d’11 a 13.30 hores), una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 hores) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores).
La jornada es desenvoluparà en tres carpes a la rambla del Ferrocarril el 26 de març. / Ajuntament de Rubí - Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Rubí, en alerta per risc de ventades
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Les obres del Casino s’iniciaran finalment a l’abril, segons el govern
Es conforma la primera executiva d’En Comú a Rubí
La Generalitat avala provisionalment l’obertura de l’abocador de Can Balasc