La Rambla del Ferrocarril acollirà una jornada que mostrarà tota l’oferta formativa d’FP de la ciutat
Economia | 22 de març de 2019

REDACCIÓ
Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) integrada de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada el pròxim 26 de març. La jornada, que arriba a la cinquena edició, es trasllada aquest any a la rambla del Ferrocarril on s’instal·laran tres carpes obertes al públic entre les 9 i les 19 hores.

La carpa més gran serà l’espai de la fira que mostrarà l’oferta d’FP dels centres participants, mentre que a les dues carpes més petites s’oferiran tallers i xerrades. Per participar-hi cal fer una inscripció que es pot formalitzar prèviament a través del web rubiforma.cat o el mateix dia de la jornada.

La jornada arrencarà a les 9.30 hores amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana M. Martínez. A les 10 hores, l’Aliança per a l’FP Dual oferirà la xerrada ‘FP Dual: La meva experiència’. A les 11 hores, nois i noies que han estudiat formació professional explicaran la seva experiència en una taula rodona.

Carme Martínez-Roca, professora d’orientació professional de la UAB, parlarà a les 12.15 hores sobre les opcions de l’alumnat un cop acaba secundària a la xerrada ‘Què en trec ara, d’estudiar?’. A les 13.30 hores, Anna Pajarón, responsable del Departament de Projectes Internacionals de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i Arés Riart, coordinadora de La Víbria Intercultural parlaran de les ‘Oportunitats de mobilitat a l’estranger’.

A la tarda, les xerrades es reprendran a les 16.30 hores amb una taula rodona d’empresaris i empresàries de Rubí sota el títol ‘Descobreix el món laboral i salta-hi’. L’última xerrada del dia anirà a càrrec de David Codina mestre de primària, d’ESO i de Batxillerat que reflexionarà sobre ‘No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles’.

“La formació professional és un dels puntals del Rubí Forma amb xifres d’inserció laboral molt altes. Aquest any amb la nova ubicació a la rambla del Ferrocarril busquem atraure, a més d’estudiants, tothom que estigui pensant a reorientar o millorar el seu futur professional”, diu el regidor de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Durant tot el dia, les persones que visitin les carpes tindran accés a l’oferta formativa de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col·legi Regina Carmeli, Escola d’Art i Disseny, Escola d’Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d’Idiomes de Rubí, institut JV Foix, institut L’Estatut, Institut La Serreta, institut de Terrassa, Joviat FP Integrada, PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.


Tallers i activitats paral·leles
A més de les xerrades i els stands dels diferents centres formatius, durant tot el dia hi ha previst un programa d’activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada: demostració de perruqueria, a càrrec de La Serreta (10 i 13.15 hores); taller: ‘Posa’t en forma’, a càrrec del Cicle Formatiu Grau Superior (CFGS) de condicionament físic del Col·legi Regina Carmeli (10.45 i 13 hores); taller V Jing, música interactiva, a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny (11 i 15 hores); taller de Modelisme industrial, a càrrec del CFGS de modelisme industrial del Col·legi Regina Carmeli (11.20 h); taller de Serigrafia MousePad, a càrrec de l’Escola d’Art i Disseny (11.40 hores); taller d’hàbits saludables ‘Aprenem a cuidar-nos’ a càrrec de Laia Oulego i Raquel Garrido, infermeres del CAP Mútua de Rubí (12 hores); taller de patinatge de l’Escola Mare de Déu de Montserrat (16 hores); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l’actriu Lucía Torres (16.30 hores); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 hores); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També hi ha previst un taller sobre la reproducció d’una planta a partir d’un esqueix a càrrec de la Font del Ferro (de 10 a 12 hores), un taller de robòtica a càrrec de l’alumnat d’ESO de l’Escola Montserrat (d’11 a 13.30 hores), una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 hores) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores).
La jornada es desenvoluparà en tres carpes a la rambla del Ferrocarril el 26 de març. / Ajuntament de Rubí - Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Promoció de més d’un centenar d’habitatges a Rubí
Mor Inés Martín, del Centre d'Imatge Ponsico
El Mercat organitza la Bicicletada coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Moció conjunta d’ERC, ECP i l’AUP perquè la ciutat declari l’estat d’emergència climàtica
El CEB Sant Jordi organitza el IV Torneig Ciutat de Rubí
El govern demana paciència pel retard en les obres del Casino, que atribueix al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic