La V Jornada sobre Formació Professional arrenca amb força assistència a la rambla del Ferrocarril
Economia | 26 de març de 2019

REDACCIÓ
Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostra aquest dimarts a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada a la rambla del Ferrocarril. La jornada, que arriba a la cinquena edició, aplega l’oferta en FP dels centres educatius de Rubí i de l’entorn i ofereix xerrades i activitats paral·leles durant tot el dia. Fins dilluns, gairebé 600 persones ja havien formalitzat la inscripció a la jornada tot i que el tràmit, que és gratuït, es pot fer a la carpa d’inscripcions en arribar a la rambla.

La jornada ha arrencat a les 9.30 hores amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa, Ana M. Martínez. La màxima responsable municipal ha destacat que “l’FP és una opció de present i de futur”, com demostra el fet que la xarxa d’atur entre els joves amb formació professional és de només el 9%, mentre que els joves en general tenen taxes de desocupació del 28%”. Per aquest motiu, Martínez considera que l’administració té la responsabilitat de difondre tota l’oferta existent perquè pugui ser una alternativa escollida amb coneixement.

La Jornada, que enguany ha ampliat espais i participants, permet conèixer tota l'oferta formativa de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col·legi Regina Carmeli, Escola d'Art i Disseny; Escola d'Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d'Idiomes de Rubí, institut JV Foix, institut L'Estatut, institut La Serreta, institut de Terrassa, Joviat FP Integrada, PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.

Tallers i activitats paral·leles
Durant tot el matí, hi ha hagut activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada com ara demostracions de perruqueria, de condicionament físic, de música interactiva de modelisme industrial o de serigrafia. Les activitats continuaran a la tarda amb un taller de patinatge de l'Escola Mare de Déu de Montserrat (16 h); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l'actriu Lucía Torres (16.30 h); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 h); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També aquesta tarda tindrà lloc una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 h) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 15 a 18 h).
L'alcaldessa de Rubí ha inaugurat la fira. / Lali Puig-Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions