Jovent, formació i oci
Editorial | 29 de març de 2019

REDACCIÓ
La ciutat ha acollit aquesta setmana la cinquena Jornada de Formació Professional de Rubí. Centenars de joves han pogut conèixer de primera mà quina és l’oferta de cicle mitjà i cicle superior que es fa a la ciutat i també aquella que es realitza en un entorn proper. Cada vegada són més els joves que opten per aquests itineraris formatius per tal d’orientar les seves carreres professionals i el resultat és més que favorable. Segons una enquesta realitzada entre el 2016-2017, només el 9% dels joves graduats en FP està a l’atur. La majoria aconsegueix una feina o segueix estudiant, mentre que hi ha un grup que combina els estudis amb el treball.

En una ciutat eminentment industrial com és la nostra –és la segona concentració industrial més gran de Catalunya– és de vital importància reforçar els cursos de Formació Professional i que hi hagi una oferta amplia d’aquest model educatiu. De fet, segons la mateixa enquesta, la branca industrial és la que té un major grau d’inserció laboral d’FP, un fet que la ciutat pot aprofitar, no només per rebaixar l’atur i oferir feina a la gent jove, sinó per millorar la competitivitat de les indústries, amb personal qualificat i preparat.

Oferir al jovent oportunitats laborals és fonamental, perquè l’estat espanyol és el segon país de la Unió Europea amb l’atur juvenil més elevat (32,6%), només per darrere d’Itàlia (33%) i gairebé el doble de la mitjana europea (14,9%). Per això és tan important donar formació de qualitat als joves i que aquesta sigui de proximitat, per incentivar-los a continuar estudiant.

Si és important facilitar als joves la seva incorporació al mercat laboral, també ho és oferir-los espais de convivència, cultural i oci. Rubí està d’enhorabona perquè l’Espai Jove Torre Bassas compleix 20 anys i ho celebra amb una festa aquest dissabte. L’equipament s’ha consolidat com a centre juvenil a la ciutat i ofereix tot un ventall molt destacat de propostes diferents. I no només això, sinó que a través de la Torre Bassas han sorgit iniciatives juvenils molt interessants, la darrera de les quals ha estat la gravació d’un videoclip sobre la diversitat que ha estat premiat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions