En Comú Podem vol crear una comunitat animal a Rubí
Política | 9 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
La candidatura En Comú Podem Rubí recull en el seu programa electoral una proposta per impulsar un Pla integral de tinença responsable d’animals amb la intenció de millorar la convivència, incrementar el benestar de les mascotes i gestionar de forma més òptima el servei de recollida d’animals.

Entre aquestes propostes, una de les més interessants és la posada en marxa d’una comunitat animal que compti amb la implicació de les associacions i entitats relacionades, amb els propietaris de les mascotes, els comerços i les cíniques veterinàries. “Volem que tots aquests agents ens facin arribar les seves necessitats i així sigui més fàcil resoldre els problemes”, ha explicat Andrés Medrano, número 2 dels comuns. D’aquesta manera, consideren també que es podrà incrementar el cens i així tenir més informació sobre quants animals hi ha i les zones on resideixen els propietaris de les mascotes.

El Pla integral està dividit en tres aspectes diferents. En primer lloc, cal millorar les zones d’esbarjo per a gossos: “Actualment són pipicans, perquè estan pensats per això, però són espais imprescindibles per al benestar dels animals, pel seu oci i la seva socialització”, ha explicat Ànnia García, la candidata d’En Comú Podem. Per això, la proposta dels comuns inclou una “dignificació dels espais, amb un manteniment adequat i desinfecció, amb mobiliari urbà adequat, il·luminació i fonts d’aigua”.

El segon aspecte està relacionat amb la comunitat animal i inclou tirar endavant una moció que es va presentar al Ple sobre fer un banc d’AND per tal de sancionar els propietaris que no recullen lesdeposicions de les seves mascotes. També es proposa fer una gran jornada al voltant dels animals que podria prendre el caràcter de fira.

Per últim, En Comú Podem ha criticat que l’empresa que gestiona el servei de recollida d’animals abandonats estigui situada a 50 minuts de Rubí i que cal estudiar la municipalització d’alguns serveis i la inclusió de clàusules de proximitat en aquest contracte.
Els comuns critiquen l’estat actual de les zones d’esbarjo per a gossos. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions