Tresserras i Marín: “La república és un projecte de poder popular”
Política | 10 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
La Biblioteca va acollir dilluns al vespre la presentació del llibre ‘Obertura republicana’, escrit a dues mans pel rubinenc Joan Manuel Tresserres i Enric Marín. La publicació pretén donar resposta a l’origen i la base del moviment independentista a Catalunya. “El moviment republicà no és replegament nacionalista de l’estat-nació dels segles XIX i XX, sinó una superació del nacionalisme tradicional, és la construcció d’un estat a través de la nació plural i diversa i no la construcció d’una nació a través d’un estat”, va explicar el periodista Enric Marín.

Segons Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i professor de Comunicació a la UAB, Catalunya està vivint una “revolució democràtica, el projecte de la república és un projecte de poder popular que no està concebut per dominar, sinó al contrari, el projecte és la República i consisteix a lluitar contra qualsevol forma de dominació”.

La presentació del llibre, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, va ser organitzada pel Racó del Llibre.
Enric Marín i Joan Manuel Tresserres van estar acompanyats dels periodistes Miquel Miralles i Jordi Margarit. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Campanya de la Lombarda per arribar a ‘La Resistencia’
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
El torrent de l’Alba
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa