Tresserras i Marín: “La república és un projecte de poder popular”
Política | 10 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
La Biblioteca va acollir dilluns al vespre la presentació del llibre ‘Obertura republicana’, escrit a dues mans pel rubinenc Joan Manuel Tresserres i Enric Marín. La publicació pretén donar resposta a l’origen i la base del moviment independentista a Catalunya. “El moviment republicà no és replegament nacionalista de l’estat-nació dels segles XIX i XX, sinó una superació del nacionalisme tradicional, és la construcció d’un estat a través de la nació plural i diversa i no la construcció d’una nació a través d’un estat”, va explicar el periodista Enric Marín.

Segons Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i professor de Comunicació a la UAB, Catalunya està vivint una “revolució democràtica, el projecte de la república és un projecte de poder popular que no està concebut per dominar, sinó al contrari, el projecte és la República i consisteix a lluitar contra qualsevol forma de dominació”.

La presentació del llibre, que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, va ser organitzada pel Racó del Llibre.
Enric Marín i Joan Manuel Tresserres van estar acompanyats dels periodistes Miquel Miralles i Jordi Margarit. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal