Rubí Republicana aprova la llista definitiva per a les municipals
Roset proposa un bus directe per anar als hospitals de Terrassa
Política | 10 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
Rubí Republicana-Primàries Catalunya ja ha confeccionat la seva llista electoral. L’assemblea d’electors va donar llum verda el dimarts al vespre a la llista dels 25 electors que es presenten amb aquesta candidatura a les eleccions municipals del 26 de maig. Les set persones que es van presentar a les primàries són les que encapçalen la llista, per ordre de votacions amb Lluís Roset com a alcaldable.
La candidatura continua amb Maria Cristina Álvarez, Imma Tamame, Miquel Rubio, Jordi Joan García, Josefa Bonet i Albert Torra, noms que ja es coneixien.

Pel que fa als membres de la llista que s’han afegit posteriorment al procés de primàries, destaca el nom d’Annabel Busqué, excoordinadora de la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). “Tenim gent de Demòcrates, antics membres del Partit Demòcrata Català Europeu (PDeCAT), gent de l’ANC, votants de la CUP i de Podem... crec que és una llista molt transversal”, ha explicat Lluís Roset, el candidat.

Dins de la llista hi ha metges, professors, advocats, tècnics, empresaris, jubilats, informàtics, assessors, dissenyadors i persones que participen en entitats com l’AFA del JV Foix, l’Esbart Dansaire, la Penya Blaugrana o associacions de caràcter professional. La llista es presentarà amb un acte oficial que la candidatura està acabant d’organitzar.

Contacte de Junts per Rubí
L’alcaldable ha explicat que, després del procés de primàries, Junts per Rubí, la candidatura impulsada pel PDeCAT, va intentar contactar amb ells per presentar-se conjuntament i Rubí Republicà ho va descartar. “El PDeCAT va veure l’èxit amb tanta gent inscrita al nostre procés i després d’escollir els candidats van voler que anéssim junts, però les primàries són sagrades i no ho podem acceptar”.

Propostes
Pel que fa a les propostes de la candidatura, de moment estan fent un recull a través d’enquestes web i pel carrer i de moment ja sumen 200 i continuaran fins a l’inici de la campanya electoral. Entre les principals preocupacions detectades pels rubinencs, Roset n’assenyala dues: la manca d’un hospital pròxim i l’escassetat de les propostes d’oci a Rubí. “Un hospital està clar que no depèn de l’Ajuntament, però nosaltres proposem un autobús directe des de Rubí cap als hospitals de Terrassa”. Pel que fa a l’oci, el candidat proposa modificacions en el planejament per atraure inversions en oci i que “la gent no hagi de marxar fora de Rubí”.
El candidat de Rubí Republicà, en una de les assemblees de la nova formació. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer