Posen en marxa una nova edició dels pressupostos participatius
Actualitat | 11 d'abril de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha posat en marxa la segona edició dels Pressupostos Participatius, a través dels quals la ciutadania podrà decidir quin serà el destí dels 300.000 euros. D’aquesta quantitat, 50.000 euros es destinaran a les actuacions que proposi la infància i la joventut de Rubí, mentre que la resta seran els majors 16 anys els que decidiran com invertir-los.

El procés consta de diverses fases. Durant aquest mes d’abril, s’està informant la ciutadania sobre el calendari, el mètode i el funcionament de tot el procés a través de diverses accions divulgatives que ja han arrencat.

La segona fase consistirà en la recollida d’idees i propostes i tindrà lloc al juny, ja que al maig coincidiria amb la campanya electoral. Aquesta etapa es desenvoluparà, principalment, a través de la plataforma en línia Participa Rubí però també es duran a terme trobades presencials, així com tallers participatius de recollida d’aportacions per a entitats i ciutadania. Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una nova fase on es procedirà a validar les propostes, a partir d’una valoració tècnica i la quantificació econòmica. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i permetrà seleccionar aquelles que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Un cop s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva.
Aquesta fase, que serà a l’octubre, es desenvoluparà via electrònica i també presencial. Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.
A Can Ximelis es farà una pista poliesportiva. / Mariona López
Estat de les propostes dels pressupostos participatius 2019 (Dotació: 150.000€)

1. Substitució d’arbrat mort a diverses ubicacions del municipi. Uns 140 arbres de diverses espècies. Els treballs ja s’han iniciat i es preveuen finalitzar durant el mes d’abril. Empreses adjudicatàries: Vivers Massaneda i Santín Jardineria i Paisatge SL. Import: 34.644,83€ (IVA inclòs).

2. Prova pilot d’enllumenat intel·ligent. Els tècnics municipals han optat pel passeig de Les Torres per a la prova. Se substituiran 40 llumeneres i s’implantaran 2 equips de telecontrol del fluix lluminós. Actualment s’està treballant en el calendari de l’actuació. Empresa adjudicatària: SUI SL. Import: 17.523,31€ (IVA inclòs)

3. Pista esportiva a Can Ximelis entre els carrers Moncayo i Aneto. Pendent del projecte executiu definitiu. Empresa encarregada de la redacció del projecte: Territori circular SCP. Import: 2.904€ (IVA inclòs). La resta de la dotació, uns 90.000€, es destinaran a l’execució d’obres.

Estat de les propostes del consell dels infants i adolescents (Dotació: 50.000€)

1. Pintar passos de vianants amb colors i lemes escollits pel Consell. Actualment ja es disposa dels dissenys i properament es realitzarà la fase de licitació. Està previst que es repintin i es col·loquin lemes en una vintena de passos. Empresa encarregada del disseny dels passos de vianants: Teo Perea. Import: 580,80€ (IVA inclòs).

2. Subministrament i instal·lació de bancs. La proposta planteja instal·lar bancs de forma que es faciliti la comunicació entre les persones que s’asseuen, que siguin seients atractius i que, a ser possible, s’ubiquin en zones properes a vegetació. Actualment s’està analitzat els productes existents al mercat que encaixin amb aquesta proposta. La licitació de la compra dels bancs es realitzarà un cop resolta la licitació de l’actuació anterior i en funció del romanent que resulti de la dotació econòmica inicial.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Campanya de la Lombarda per arribar a ‘La Resistencia’
L’AV Zona Mercat lliura els premis ‘Gent del barri, gent de Rubí’
Tres dies de dol per la mort de Neus Català, supervivent dels camps nazis
El torrent de l’Alba
Comencen a senyalitzar itineraris naturals del municipi
L’exposició ‘Ignasi Marroyo i amics: Retrats’ arriba al Foto Art Manresa