Posen en marxa una nova edició dels pressupostos participatius
Actualitat | 11 d'abril de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha posat en marxa la segona edició dels Pressupostos Participatius, a través dels quals la ciutadania podrà decidir quin serà el destí dels 300.000 euros. D’aquesta quantitat, 50.000 euros es destinaran a les actuacions que proposi la infància i la joventut de Rubí, mentre que la resta seran els majors 16 anys els que decidiran com invertir-los.

El procés consta de diverses fases. Durant aquest mes d’abril, s’està informant la ciutadania sobre el calendari, el mètode i el funcionament de tot el procés a través de diverses accions divulgatives que ja han arrencat.

La segona fase consistirà en la recollida d’idees i propostes i tindrà lloc al juny, ja que al maig coincidiria amb la campanya electoral. Aquesta etapa es desenvoluparà, principalment, a través de la plataforma en línia Participa Rubí però també es duran a terme trobades presencials, així com tallers participatius de recollida d’aportacions per a entitats i ciutadania. Una vegada recollides aquestes aportacions, el procés entrarà en una nova fase on es procedirà a validar les propostes, a partir d’una valoració tècnica i la quantificació econòmica. Aquesta anàlisi es farà durant el juliol i permetrà seleccionar aquelles que són aptes per passar a la fase de priorització, que tindrà lloc al setembre. Les prioritats es fixaran a partir de l’opinió de la ciutadania.

Un cop s’hagi establert la llista de prioritats, serà el torn de la votació ciutadana definitiva.
Aquesta fase, que serà a l’octubre, es desenvoluparà via electrònica i també presencial. Finalment, al novembre es donaran a conèixer els resultats.
A Can Ximelis es farà una pista poliesportiva. / Mariona López
Estat de les propostes dels pressupostos participatius 2019 (Dotació: 150.000€)

1. Substitució d’arbrat mort a diverses ubicacions del municipi. Uns 140 arbres de diverses espècies. Els treballs ja s’han iniciat i es preveuen finalitzar durant el mes d’abril. Empreses adjudicatàries: Vivers Massaneda i Santín Jardineria i Paisatge SL. Import: 34.644,83€ (IVA inclòs).

2. Prova pilot d’enllumenat intel·ligent. Els tècnics municipals han optat pel passeig de Les Torres per a la prova. Se substituiran 40 llumeneres i s’implantaran 2 equips de telecontrol del fluix lluminós. Actualment s’està treballant en el calendari de l’actuació. Empresa adjudicatària: SUI SL. Import: 17.523,31€ (IVA inclòs)

3. Pista esportiva a Can Ximelis entre els carrers Moncayo i Aneto. Pendent del projecte executiu definitiu. Empresa encarregada de la redacció del projecte: Territori circular SCP. Import: 2.904€ (IVA inclòs). La resta de la dotació, uns 90.000€, es destinaran a l’execució d’obres.

Estat de les propostes del consell dels infants i adolescents (Dotació: 50.000€)

1. Pintar passos de vianants amb colors i lemes escollits pel Consell. Actualment ja es disposa dels dissenys i properament es realitzarà la fase de licitació. Està previst que es repintin i es col·loquin lemes en una vintena de passos. Empresa encarregada del disseny dels passos de vianants: Teo Perea. Import: 580,80€ (IVA inclòs).

2. Subministrament i instal·lació de bancs. La proposta planteja instal·lar bancs de forma que es faciliti la comunicació entre les persones que s’asseuen, que siguin seients atractius i que, a ser possible, s’ubiquin en zones properes a vegetació. Actualment s’està analitzat els productes existents al mercat que encaixin amb aquesta proposta. La licitació de la compra dels bancs es realitzarà un cop resolta la licitació de l’actuació anterior i en funció del romanent que resulti de la dotació econòmica inicial.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer