Esquerra té la intenció de crear un carnet cultural amb descomptes
Política | 11 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha explicat als mitjans de comunicació algunes de les seves principals propostes en l’àmbit de cultura. Montse Soler, regidora i número 2 de la llista republicana, ha explicat que ERC té la voluntat d’impulsar un Pla estratègic de cultura “consensuat amb el sector cultural i les entitats del municipi i que marqui les línies de la cultura a la ciutat, tenint en compte la diversitat i els gustos de tothom, sense excloure ningú”.

Mentre aquest projecte, pensat a mig i llarg termini, no s’aprovi, Soler ha explicat un conjunt de mesures que Esquerra vol impulsar. Per exemple, un carnet cultural “per afavorir i fomentar la cultura entre la ciutadania, fer arribar informació als ciutadans i que aquests es puguin beneficiar de descomptes, promocions i activitats gratuïtes”.

Altres propostes dels republicans són la creació d’un consell municipal de cultura o el Pla d’usos dels equipaments culturals “per aprofitar equipaments que ara mateix estan desaprofitats”, a més de la creació d’un protocol de festes populars, reivindicat des de fa molt de temps per la Taula de Cultura Popular i Tradicional, segons ha explicat la republicana.

Per últim, la formació també vol crear un espai al web municipal on els artistes locals puguin promocionar la seva feina i així posar-se en contacte amb altres autors o agents culturals. En conjunt, Soler considera que “la cultura és un factor de cohesió social i integració de la ciutadania” i per això considera que “és una peça clau al municipi”.

Per la seva banda, l’alcaldable d’Esquerra, Xavier Corbera, ha dit que “la cultura forma part de l’esperit de la ciutat i Rubí ha de fer aflorar la diversitat cultural, perquè és una ciutat culturalment molt rica, no només de tradició popular catalana, sinó d’altres cultures que viuen a la ciutat i que a vegades sembla que no existeixin”.
Montse Soler és regidora d’ERC i número 2 de la candidatura de Xavier Corbera. / Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Ajuntament presenta el programa de Festa Major amb prop de 200 activitats
Ana M. Martínez és reelegida alcaldessa de Rubí pel mandat 2019-2023
Rubí Acull i Rubí Solidari impulsen un acte a la ciutat coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat
Voluntat de diàleg i consens: el compromís dels grups municipals pel nou mandat
Poca emotivitat i els agraïments habituals en la darrera sessió plenaria del mandat
Les àrees de Personal i de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esports, i el servei de Manteniment de les Urbanitzacions, entre les novetats del cartipàs municipal