Llum verda al desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí
Economia | 12 d'abril de 2019

REDACCIÓ
Partits polítics, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Vallès Occidental (CVOC), sindicats, patronals, universitats, centres de recerca, col·legis professionals, associacions empresarials i empreses van signar divendres l’acord de funcionament i desplegament de les línies estratègiques de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR).

Aquest òrgan, que es va crear el novembre de 2017, estableix un espai de concertació i corresponsabilitat pioner on els agents d’interès dels àmbits de territori, empresa i coneixement treballen conjuntament en la definició i implantació de les polítiques de proximitat per al desenvolupament econòmic local.

El document estableix les bases d’aquest nou model de funcionament i governança per a la competitivitat industrial i la qualitat de vida de Rubí, en detalla els drets i deures de les organitzacions que en formen part així com defineix el seu Pla Estratègic. Les línies estratègiques de la TCIR tenen a veure amb la promoció de la formació en noves professions d’acord amb les necessitats actuals i futures de l’empresariat. També apunten cap al desplegament de propostes de solució amb la finalitat d’impulsar la innovació i la sostenibilitat a l’administració local, als polígons d’activitat econòmica i a la indústria i aposta per a la promoció de la mobilitat sostenible de mercaderies i persones, a través del canvi d’hàbits i anticipar la ciutat a l’adaptació a la nova normativa europea de transport terrestre. La millora, simplificació i digitalització dels processos interns de l’Ajuntament de Rubí, amb la finalitat d’oferir un servei d’alt valor afegit i promoure el coneixement i la col·laboració entre les organitzacions integrants de la TCIR és una altra de les línies de treball.

La TCIR recull les idees de concertació i corresponsabilitat que ja s’havien definit a través de l’Acord pel Desenvolupament Econòmic Social (ADES), el 2009, i més recentment el Pla Director de Polígons.

Per l’alcaldessa, Ana M. Martínez, “l’estratègia de Rubí ha passat sempre per la concertació i la responsabilitat compartida entre els agents públics i privats. Fins i tot quan en ningú en aquest país ho feia”. En aquest sentit, ha assenyalat que “la TCIR és el resultat de l’evolució d’aquesta manera d’entendre les polítiques econòmiques i, a més, hi ha sabut sumar l’aposta per una visió supramunicipal de la indústria fonamentada en la cooperació”.
Martín, quan es va presentar com a portaveu del partit taronja a Rubí. / Lali Puig-Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
Una gran festa a l'Escardívol el dijous amb Buhos, Suu i Sixtus
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol