El PP proposa més aparcament al centre i rebaixes fiscals als autònoms
Política | 12 d'abril de 2019

MARTA CABRERA
El Partit Popular (PP) a Rubí ha posat sobre la taula un conjunt de propostes per donar un impuls al comerç de la ciutat i per ajudar les persones autònomes. Entre aquestes, hi ha aplicar una rebaixa del 50% de l’IBI en cas que la persona autònoma tingui el domicili fiscal al seu habitatge i del 30% si està arrendat en un local de la ciutat, un percentatge de descompte que s’aplicaria al llogater. “L’Ajuntament de Rubí està sanejat, en part gràcies a la Llei Montoro, i en aquesta situació hi ha l’opció de rebaixar els impostos”, ha explicat Juan José Giner, el candidat popular.

Una altra de les grans propostes de la formació política és cobrir un tram de la Riera, el més proper a l’Escardívol, per ampliar les places d’aparcament, tant rotatives com permanents. “Sabem que és una qüestió que no depèn únicament de l’Ajuntament, però cal treballar perquè a Terrassa i a Sabadell això s’ha pogut fer”, ha explicat.

Per Giner, la qüestió de l’aparcament és clau per la millora del comerç local i creu que els aparcaments actuals “són insuficients” i la situació potencia que la gent marxi a comprar “a Terrassa o a superfícies comercials”.

Giner proposa que, mentre no es pugui ampliar l’aparcament, els pàrquings de la plaça Onze de Setembre i la plaça Salvador Allende ofereixin l’opció d’estacionar 45 minuts de forma gratuïta “per poder comprar o fer gestions”.

Pel que fa a altres propostes per millorar l’activitat comercial, els populars creuen que cal impulsar més activitats en altres carrers al marge de l’illa de vianants, que cal eliminar l’impost d’obertura per aquells propietaris de negoci que es traslladen a altres locals i que és necessari il·luminar millor els carrers de la ciutat.

Per últim, el PP torna a reivindicar un augment de la plantilla de la Policia Local per evitar els robatoris als comerços i la figura dels agents cívics nocturns per vetllar per una bona convivència entre el veïnat.
Juan José Giner, alcaldable del Partit Popular, acompanyat per Mayka Rodrigo. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer