La PAH exigeix un compromís ferm i públic dels partits polítics amb el dret a l’habitatge
Actualitat | 12 d'abril de 2019

CRISTINA CARRASCO
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha demanat als partits polítics que es presenten a les eleccions generals un compromís ferm i públic amb el dret constitucional de l’habitatge, o sigui que incloguin en el seu programa electoral mesures urgents per fer front a la dramàtica situació de tantes famílies que no poden pagar un lloguer o que ni tan sols tenen un sostre i es veuen abocades a l’ocupació i als processos de desnonament.

Des de la Plataforma assenyalen que des del 2008 s’han produït a Espanya més de 630.000 desnonaments, i en alguns casos fins i tot provocant suïcidis, davant la passivitat dels governs. També assenyalen que l’emergència habitacional s’està agreujant per la bombolla del lloguer, la manca d’habitatge públic i per la finalització dels lloguers socials vigents. Per això, esperen que el pròxim govern faci efectives mesures urgents per fer front al problema de l’habitatge i han presentat un pla de xoc propi contra aquesta problemàtica.

En el marc d’aquesta iniciativa i sota el lema ‘La PAH entra en campanya’, el col·lectiu ha plantejat als diferents partits tres qüestions: si es comprometen a posar fi als desnonaments, si incrementaran el parc públic d’habitatge i si evitaran que augmenti l’emergència per manca d’habitatge.

El pla de xoc que proposa la PAH inclou mesures com frenar els desnonaments fins que els afectats no tinguin una alternativa i ampliar la moratòria dels desnonaments més enllà del 2020. També defensen ampliar el parc públic d’habitatges, amb mesures com la nacionalització de Bankia, el traspàs de l’habitatge en mans de la Sareb al parc públic i el retorn en forma d’habitatges per part dels bancs dels milions d’euros que es van fer servir per rescatar-los. A més, demanen que la Llei estatal d’habitatge garanteixi uns mínims i que entengui l’habitatge com un dret i no una mercaderia.

Tot i que la campanya de la PAH és d’àmbit nacional, les seccions locals tenen previst realitzar accions als municipis. Montse Maimó i Ana M. Pérez, membres de la PAH Rubí, han explicat que ja tenen planificades accions a la ciutat durant els actes de campanya dels partits locals.
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca vol incidir en la campanya electoral dels comicis del 28-A. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí