JxRubí proposa incentius per millorar la façana comercial
Política | 15 d'abril de 2019

REDACCIÓ
Junts per Rubí (JxRubí) ha fet un seguit de propostes relacionades amb la millora del comerç local i ha presentat la número 3 de la seva llista, la rubinenca Sònia Jorba, gerent durant més d’una dècada de la pastisseria La Lyonesa.

Per Jorba, un dels aspectes que cal treballar des de l’administració és la diversificació del comerç: “Hem de promocionar activitats que no s’han desenvolupat i són interessants, volem que hi hagi de tot una mica i per això s’ha de treballar de forma coordinada, invertir i posar mitjans”.

En un apartat més concret, el candidat, Jaume Buscallà, considera que el comerç a Rubí té “un problema d’estètica que cal millorar”. Per això proposa impulsar un Pla de dinamització de la millora de la façana comercial, una iniciativa que beneficiaria tots els comerços de la ciutat, siguin o no del centre, que vulguin millorar l’estètica, la façana o la retolació.

“Si ho fan amb tècnics i professionals de la ciutat es beneficiarien de bonificacions”, assenyala, i afegeix que “si és abans d’obrir el comerç, seria amb subvencions en la llicència d’activitats i si el negoci ja està en marxa, en l’impost de recollida de brossa”. En tots dos casos, els comerciants estarien exempts de pagar les taxes d’obra per les millores.

Una altra proposta de Junts per Rubí és promocionar l’associació de comerciants, que Buscallà vol que sigui “més forta” i en relació al tema de l’aparcament, JxRubí creu que calen més aparcaments rotatoris i menys permanents al centre.

Hotel d’entitats
D’altra banda, la formació vol ubicar un hotel d’entitats a l’edifici municipal del carrer Margarida Xirgu per totes aquelles entitats que ara mateix no disposen de seu: “És una demanda que ja ve de lluny i que no s’ha arribat a satisfer mai”, ha apuntat l’alcaldable.
Sònia Jorba, número 3 de la candidatura, amb l’alcaldable. / Carla Abril
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La desapareguda masia de Can Claverí
Previsió de calor extrema coincidint amb la Festa Major de Rubí
Alba Garcia guanya el Premi Miquel Segura de recerca amb un treball sobre la dona i l’esport
“És un honor ser el pregoner de les festes de la ciutat que m’ha vist créixer i amb la qual m’identifico”
El foc i la música protagonitzen la tradicional revetlla de Sant Joan a l’Escardívol
Nus-os, una mostra de 7 joves artistes sobre el cos i les emocions